Vonatos utazás Európa legszebb tájain

Európában rengeteg látnivaló akad, melyeket többféleképp meg lehet közelíteni, például autóval, repülővel vagy akár vonattal is, bár utóbbira sokan nem gondolnak. Holott a vonatozás több szempontból is jó választás, ugyanis rengeteg előnye van.

Vonatos utazások által akár Európa nagy részét, a kontinens legszebb tájait is bejárhatod. Ráadásul vannak, akik nem szívesen ülnek repülőre, mert félnek ettől a fajta utazási módtól, így a vonatozás sok esetben megoldást jelenthet. Persze, tisztában vagyunk vele, hogy nem lehet mindenhova vonattal utazni, azonban azon desztinációk esetében, melyek megközelíthetők vonattal is, mindenképp érdemes mérlegelni a vonatos utazást, mint szóba jöhető opciót. A vonatozás egyik nagy előnye, hogy akkor kelhetsz fel és sétálhatsz egy keveset, amikor csak szeretnéd, ráadásul a mosdóba is bármikor elmehetsz. Ezek apróságoknak tűnhetnek, azonban egy autós út során jellemzően komoly problémák, ha pedig meg kell állni, akkor az az utazási időt növeli. A vonat ebből a szempontból kétségkívül előnyösebb választás.

Ha vonatos utazás, akkor mindenképp érdemes egyszer az életben utazni a svájci Glacier Expresszel. Ez az út meglehetősen sokáig tart, ugyanis a vonat a körülbelül kétszázkilencven kilométeres utat nagyjából nyolc óra alatt teszi meg. Viszont ez egyáltalán nem jelent gondot az utasoknak, ugyanis ez az út nem a sebességről szól, hanem a lélegzetelállító tájak csodálatáról és a relaxálásról. Ha nem akarsz ilyen messzire utazni, akkor a Budapest és Bécs közti RailJet vonaton érdemes utazni, mely a kétszáznegyven kilométeres utat körülbelül három óra alatt teszi meg.  Külföldi vonatos utazás során se feledkezz meg az utasbiztosítás megkötéséről! Erről az axa-assistance.hu weboldalon olvashatsz bővebben!