Diplomaosztóra ajándék ötletek – legyen a meglepetés személyre szabott

Egy meglepetés, – főképp, amikor valamilyen tárgyról és nem élményről van szó – akkor lesz igazán sikeres, ha a lehetőségekhez mérten személyre szabott. Amikor szeretteinknek vásárolunk valamit, olyankor ezt a legtöbbször szem előtt is tartjuk, hiszen egy születésnap, vagy évforduló ettől lesz valóban bensőséges. Ellenben némileg nehezebb a dolgunk olyankor, mikor hivatalosabb hangvételű az alkalom, még úgy is, ha hozzánk közel álló embert tervezünk meglepni.

Így aztán amikor például diplomaosztóra ajándék ötleteket keresünk, mindenképpen érdemes úgy gondolkodnunk, hogy a választott tárgy valamilyen módon egyedi legyen. Noha a protokoll alapvetően mást diktál, de amennyiben van egy remek elgondolásunk, akkor nyugodtan ragaszkodjunk ahhoz, még ha így nem is lesz szokványos a szuvenír. Ellenben mikor nincs ötletünk, olyankor bátran nyúljunk a bevált, klasszikus megoldások valamelyikéhez, csak vigyünk bele némi csavart. Diplomaosztóra ajándék gyanánt vihetünk például egy tollat is, de ha így határozunk, akkor feltétlenül gravíroztassunk rá valami frappáns, vagy épp megható szöveget.

Ugyancsak érdemes ezzel a lehetőséggel élni akkor is, ha emlékplakett, üvegdísz, vagy épp egy ezüstözött diplomatartó mellett döntenénk. Diplomaosztóra ajándék lehet bármelyik ezek közül, de hatalmas különbséget jelent, amennyiben szívhez szóló felirattal tesszük egyedivé ezeket a tárgyakat. Szintén ez a helyzet az órák kapcsán is. Legyen szó zsebóráról, illetve egy klasszikus darabról, az impozáns megjelenést rendkívül feldobja a gravírozás. A személyre szabott megjelenésről azonban nem kell lemondani még abban az esetben sem, amikor diplomaosztóra ajándék gyanánt egy üveg minőségi italt viszünk. A mai, modern lézeres gépekkel ezek üvegébe is lehetséges írni, de akár egyedi címkét is gyártathatunk, ami biztosan örök emlék lesz.