Víznyelő használata változatosan kertben, teraszon vagy utcán

Napjainkban a vízgyűjtés, vízelvezetés egyre több embernek szívügye! Ehhez mérten egyre kényelmesebb és barátságosabb megoldások, eszközök készülnek a gyártósorokon, annak érdekében, hogy ez a folyamat a legjobb kivitelezésben történhessen meg.

Avíznyelő egy olyan eszköz, melynek alkalmazásával megkímélhető az udvar, a ház, sőt a terasz is a lezúduló esővíztől. Mind anyagában, mind méretében és elfolyásának irányaiban széles a választék. Léteznek olyan kültéri víznyelő aknák, melyek bebetonozhatóak, s igény esetén műanyag vagy öntöttvas ráccsal, sőt akár bűzzárral is megvásárolhatók. Ezen eszközök terhelhetősége rendkívül nagy. Az öntöttvas fedéllel készült víznyelők akár 1500 kg-os terhelést is kibírnak, így akár az utcákon közlekedő tehergépjárművek okozta súly sem okoz nekik gondot.

A monolit víznyelő akna teraszon, kertben egyaránt alkalmazható, teraszon azonban mindenképpen bebetonozást igényel. Ez a műanyagból készült szerkezet gyalogos forgalomra ajánlott. Négy csatlakozásra kialakított rész látható a monolit aknán, melyből 3 bemeneti és egy kimeneti. A víznyelők kedvelt tulajdonságai közé tartozik, hogy akár vízgyűjtő tartályba, szikkasztóba is elvezethető velük a víz, sőt akár az is megoldható általuk, hogy az ereszcsatornához kötve a föld alatt elvezetve kerüljön a víz elvezetésre. Ehhez annyi szükséges, hogy a víznyelő könnyen hozzáférhető helyen legyen kialakítva, hogy a lomkosárban összegyűlt szennyeződést egyszerűen el lehessen távolítani belőle. A sunikft.hu oldalon széles választékban, több méretben, különböző anyagból készült víznyelőket és folyókákat lehet beszerezni, rendkívül kedvező áron. Ne habozzanak őket felkeresni akkor sem, ha esetleg egy rács vagy egyéb elem pótlása szükséges, ugyanis ezek megtalálhatóak és megvásárolhatóak külön is!