Téli üdülésre ajánlatosak Európa legjobb síterepei

Sokan utaznának télen, ám bizonytalanok az úti céllal kapcsolatosan. Nem is csoda, hisz rengeteg a lehetőség. Vannak, akik meleg helyekre vágynak, ám sokan szeretnének igazi telet, sok havat, hófödte hegycsúcsokat látni, melyre hazánkban évről évre kevesebb a lehetőség.

Számukra lehetnek ideális helyek Európa legjobb síterepei. A francia Portes du Soleil az egyik leghíresebb síparadicsom, mely a maga 580 kilométer hosszan kiépített pályájával az üdülők nagy kedvence. Lélegzetelállító panoráma és síelés mellett snowboardozási lehetőség különböző lejtésű pályákon, ráadásul mindez akár egy síbérlettel. Szinte visszautasíthatatlan ajánlat. Azonban azért érdemes számba venni a másik közkedvelt francia síelő helyet, az Alpe d’Huez-t, ahol a világ leghosszabb fekete pályája terül el. A hely annyira kedvelt, hogy a Tour de France állandóan változó útvonalában ez a hely szinte minden évben szerepel a tervben.

Azonban nem csak a francia Alpok képes elvarázsolni a látogatókat. Az olaszországi Cortina d’Ampezzo Észak-Olaszország leghíresebb síparadicsoma. Nem véletlen, hogy a Best of the Alps szövetség méltó tagja. Ha téli sport, akkor Svájc sem lóghat ki a sorból! A szintén Best of the Alps szövetség tagjaként elismert St. Moritz síterep igazán előkelő hely. Az itt kikapcsolódók nem csupán a sportolásra koncentrálhatnak, hanem különleges gasztronómiai élményekkel gazdagodhatnak a Michlein-csillagos éttermekben, vagy fesztiválokon vehetnek részt az év bármely szakában. Egy élet során legalább egyszer mindenképp érdemes ide látogatni! Európa legjobb síterepei között kell még megemlíteni az ausztriai Kitzbühel síparadicsomot is, mely a nyüzsgő városi és a csendes falusi életet ötvözve nyújt feledhetetlen élményeket a látogatóinak. A fentieket összegezve, szinte mindegy, hogy melyik európai síterep mellett teszik le a voksukat, ezeken a helyeken garantáltan nem ér senkit csalódás!