Az Euroclear vízfertőtlenítő rendkívül biztonságos

Noha hazánkban kiemelkedően jó minőségű a vezetékes víz, lokálisan azért adódhatnak problémák, elsősorban az élvezeti értéket tekintve. A kellemetlen utóíz, vagy a nem megfelelő illat ugyanis nagyban befolyásolja a fogyaszthatóságot, még úgy is, ha amúgy minden mért érték maradéktalanul eleget tesz az előírásoknak.

Az Euroclear UV vízfertőtlenítő eszközei egy olyan, biztonságos alternatívát jelentenek, amellyel tökéletes minőségű ivóvíz állítható elő, méghozzá könnyedén. A problémát többnyire a folyadékban található mikroorganizmusok okozzák, az általános eljárás pedig ezek vegyszeres eltávolítása. Ez a módszer ugyan biztonságos, ám vannak hátulütői. Az egyik ilyen, hogy a felhasznált kemikáliák bizonyos mértékben jelen maradnak a vízben. Ez egyben azt is jelenti, hogy megváltoztatják annak ízét és illatát. Az Euroclear által forgalmazott VIQUA termékek azonban egy egészen más metódus alapján működnek. Ezek a berendezések ugyanis az UV-sugárzás segítségével tisztítanak, aminek számtalan előnye van.

Miképp a napsugárzás esetében, úgy itt is kiválóan alkalmas ez a módszer a mikroorganizmusok elpusztítására. Az Euroclear fertőtlenítő egységei egy egyszerű elv alapján látják el ezt a feladatot. A vízhálózatra csatlakoztatva a folyadékot egy ultraibolya fényt kibocsátó cső mellett vezetik el, így tisztítva meg azt. Ennek köszönhetően semmiféle kellemetlen szaggal, illetve ízzel nem kell számolnunk, hiszen nincs szükség vegyszerek használatára. Emellett az Euroclear kínálatában megtalálható VIQUA berendezések rendkívül gazdaságosak, hiszen áramfelvételük gyakorlatilag minimális, élettartamuk pedig kiemelkedően hosszú. A beszerelésük nem igényel különösebb szakértelmet és a működésük teljesen automatikus. Így amellett, hogy biztonságos, ez az egyik legkomfortosabb megoldás is a piacon.