Az IPL szőrtelenítő készülékek helyes használata

Az IPL szőrtelenítő készülékek népszerűsége folyamatosan növekszik, egyre többen szereznek be otthonra is egy gépet, amely sokkal költséghatékonyabb megoldás, mint a szalonokban végzett IPL kezeléseken való részvétel. Ez főleg abban az esetben igaz, ha több testfelületen szeretné használni az IPL szőrtelenítő készüléket.

IPL szőrtelenítő kiváló alternatíva akár az erős, makacs szőrszálak eltávolítására is. Azok, akik sötét, erős szőrzettel rendelkeznek, jellemzően csak nagyon nehezen tudnak megszabadulni a szőrszálaktól, főleg borotvával. Emiatt sokan a fájdalmas, viszont hatékony és hosszú távú eredménnyel járó gyantában vagy epilálásban látják a megoldás kulcsát. A jó hír, hogy van olyan megoldás, ami valóban hatékony és közel sem jár olyan mértékű fájdalommal, mint az előbb említett szőrtelenítő alternatívák, ez pedig nem más, mint a korábban már említett IPL, vagyis villanófényes szőrtelenítőgép. Azonban bármennyire is hatékony módszer az IPL, nagyon fontos, hogy következetes és türelmes legyen, ugyanis az eredmény csak pár hónap múlva lesz látható.

IPL szőrtelenítő
IPL szőrtelenítő

Az IPL készülék használata előtti négy hétben nem szabad epilálógépet vagy gyantát használni. Ezek a szőrtelenítő alternatívák csökkentenék a kezelés hatékonyságát, emiatt is fontos, hogy mellőzze őket és kizárólag borotvát használjon a kezelések közt. A készülék használata barnított vagy barnult bőrön nem ajánlott, továbbá a kezelt testfelületen nem szabad semmilyen kozmetikumot használni. Az intenzitást érdemes alacsonyan kezdeni és fokozatosan növelni, ha szükségesnek érzi. Idővel a kezelés igazán látványos lehet, viszont ehhez következetesnek kell lenni, hiszen az eredmények hetek, de inkább hónapok múlva lesznek láthatóak. Bővebb információkat a kozmetikaotthon.hu weboldalon talál!