Te ismered a világ 7 új csodája felsorolást?

A világ 7 csodája kifejezés nem ismeretlen az emberek számára, hiszen az iskolában is tanultunk róluk. Azt is jól tudjuk, hogy ezek a csodák mára többségében elpusztultak, mindössze a gízai piramisok maradtak meg. Éppen ezért 2007-ben egy egész világot átívelő szavazás keretein belül lehetett szavazni a világ legújabb 7 csodája kapcsán és meg is született az új lista.

A világ 7 csodája felsorolás a világ minden pontjáról tartalmaz olyan csodákat, melyeket évente rengeteg turista tekint meg. Népszerűségük és szépségük, illetve az emberek szavazatai alapján méltán érdemelték ki, hogy felkerüljenek a világ 7 új csodája listára. A listán jelen van a Brazíliában található megváltó Krisztus szobor, amely elképesztő méretekkel rendelkezik, ugyanis huszonhét méteres fesztáv és harmincnyolc méteres magasság jellemzi. Ráadásul a hétszáz méteres Corcovado-hegyen található, így aki megmássza a kétszázhúsz lépcsőfokot, az nem csupán a szobrot csodálhatja meg közelről, hanem az elképesztő panorámát is. A listán helyet kapott Róma leghíresebb épülete, a Colosseum is, mely Krisztus után nyolcvankettő óta áll.

A listán olyan romvárosok is megtalálhatók, mint a mexikói Chichén Itza és a Macchu Pichu, illetve Petra romvárosa. Ezenkívül felkerült még a listára az indiai Tadzs Mahal is, melyet a helyiek a szeretet szimbólumaként tartanak számon. A listára nem hiányozhat a huszonegyezer kilométer hosszan kígyózó Kínai Hosszú Fal sem, mely negyvenhárom ezer műemlékkel rendelkezik. A mai napig vitatott, hogy védelmi okokból vagy az előnytelen éghajlat miatt idevándorló nomád népek ellen épült a fal. Az viszont biztos, hogy napjainkban az egyik legjelentősebb kínai jelkép, mely szerte a világból vonzza a turistákat. Bármelyik új csodát szeretnéd meglátogatni, az utasbiztosításról ne feledkezz meg!