Egy flaska minden baráti összejövetel kötelező kelléke

Fiatalon talán nem is igazán gondolunk bele mekkora kincs a barátság, aztán ahogy telik-múlik az idő és a mindennapok problémái felemésztik az energiánkat, egyszer csak rádöbbenünk ennek az értékére. Persze ezekre a kapcsolatokra időt és energiát kell fordítani, ám legyünk bármennyire is elfoglaltak, egy kellemes baráti összejövetelre mindig tudni kell időt szakítani. Egy-egy ilyen esemény pedig nem is lenne az igazi közös főzés, hatalmas beszélgetések és persze visszafogott iszogatás nélkül.

Ezért aztán egy flaska mindig jó szolgálatot tehet, hiszen amikor az est fénypontján egyszer csak előkerül, olyankor a jókedv egyszeriben a tetőfokára hág. Amennyiben mi magunk nem is rendelkezünk ilyen laposüveggel, valamelyik barátunknak biztos akad a tarsolyában egy. Ha pedig esetleg mégsem, akkor épp itt az ideje, hogy a soron következő ünnepeltet, vagy akár saját magunkat meglepjük vele. Szerencsére ma már óriási kínálatból válogathatunk, s míg régen leginkább csak a szokványos méretű, fém flaska volt elérhető a boltok polcain, manapság már az igazi különlegességek sem ritkák. Emiatt mielőtt még letennénk a voksunkat valamelyik mellett, alaposan fontoljuk meg, melyik darabnak lenne a legnagyobb sikere.

Tudniillik egy nagyobb társaság esetében bizony óriási jelentősége van az űrtartalomnak. Így ha általában jó néhányan összeülünk ezeken az estéken, akkor bátran válasszunk a literes, vagy a még annál is méretesebb darabok közül. Emellett az is jó ötlet lehet, ha olyan flaska mellett döntünk, ami nem csupán egy laposüveg, hanem egy komplett készlet. A tartóban található feles poharak ugyanis gyakorta rendkívül hasznosak, főképp spontán összejövetelek alkalmával. Ha a társaságnak esetleg van egy régmúltra visszatekintő mottója, vagy akad netán egy olyan dátum, ami mindenki számára különös jelentőséggel bír, akkor gravíroztassuk bele azt a flaska felületébe. Így minden alkalommal amikor meglátjuk, lesz indokunk a nosztalgiára.