Számtalan előnnyel rendelkezik egy műfenyő

A karácsonyfa állításnak immáron évszázados hagyománya van és bár időről időre történtek apró változások a díszítést, vagy épp a kivilágítást illetően, gyökeres módosításokra nem igazán volt példa, egészen a 20. század végéig.

Ekkoriban kezdett ugyanis elterjedni a műfenyő. Az elsőként megjelent modellek még meglehetősen esetlennek hatottak és megjelenésük nem igazán tette alkalmassá őket a valódi fa kiváltására. Az azonban már az első pillanattól egyértelmű volt, hogy hatalmas igény mutatkozik ezekre a termékekre. Ennek következtében aztán ugrásszerű fejlődés történt, a folyamatos fejlesztéseknek hála pedig a mai műfenyő kínálat gyakorlatilag minden igényt kielégít. Noha még mindig aránylag sokan fenntartásokkal kezelik ezeket a díszeket, valójában egy rendkívül élhető alternatívát jelentenek, mindemellett pedig rengeteg előnnyel rendelkeznek a hagyományos karácsonyfához viszonyítva. Kifejezetten nyomós érv például a műfenyő ára. Mert bár valóban egy egyszeri jelentősebb kiadással jár a megvétele, ám a következő években egyáltalán nem kell rá költenünk.

Talán még ennél is fontosabb, hogy az ünnepi kellék használatával rengeteg kellemetlenségtől és tennivalótól megkímélhetjük magunkat. Nem kell karácsonyfát keresgélnünk, végre elfelejthetjük a befaragással járó nemkívánatos procedúrát és persze szükségtelenné válik állandóan porszívózni, lévén a műanyag tűlevelek soha nem hullanak le. A legfőbb indok a műfenyő használata mellett ugyanakkor kétség kívül a környezetvédelem. Míg ugyanis a vágott karácsonyfa előállítása, szállítása és hulladékkezelése minden évben terheli a bolygót, addig ennél rengeteg energiát és nyersanyagot megspórolhatunk. Ehhez természetesen elengedhetetlen, hogy a műfenyő hosszú ideig használatban legyen, így kiválasztásánál járjunk el nagy körültekintéssel.