Kevesebb, mint fél év alatt elvégezhető a logisztikus képzés

Noha egy-egy képzettség megszerzésénél számtalan ennél lényegesebb tényező akad, néha bizony nagyon is fontos szempont, mennyi idő alatt végezhető el a szóban forgó tanfolyam. Különösképp kardinális lehet ez, ha főállású munkahely mellett szeretnénk egy új szakmát megtanulni.

Ebben a tekintetben is kiváló választás a logisztikus képzés. Az összesen 400 órás tanfolyam előadásai kizárólag szombatonként vannak, a hétvégi időpontnak hála pedig sokkal kényelmesebben összeegyeztethető a mindennapi teendőkkel. Az olyan felnőttképzés esetében, mint amilyen például a logisztikus képzés is, a tudásanyag elsajátítása elősorban a mi feladatunk lesz. Ehhez természetesen minden szükséges eszközt megkapunk, hiszen a jegyzetek jellemzően online is elérhetők és bármilyen kérdésünk is támadna, a szakoktatók készségesen megválaszolják azt, akár hétköznap is. Ezzel együtt nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a logisztikus képzés teljesítésével megszerzett végzettséggel jellemzően olyan munkaköröket tölthetünk majd be, amelyek kiemelt felelősséggel járnak.

Különösen igaz ez olyan nagyobb cégek esetében, ahol jó néhány folyamat precíz összehangolására van szükség a szervezeti háttér zökkenőmentes működéséhez. A logisztikus képzés folyamatában éppen ezért minden egyes területre kiemelt hangsúlyt fektetnek. Ilyen például a beszerzés kérdése, hiszen a különféle termékelemek, illetve alapanyagok kapcsán nem csak a bekerülési költség, de az időzítés is kardinális jelentőséggel bír. Ugyanezen oknál fogva szentelnek nagy figyelmet a raktározás és a készletkezelés módszertanának elsajátítására is a logisztikus képzés során. Jól látszik tehát, miszerint a kurzus maga rövid idő alatt elvégezhető, ám a tudásanyag elsajátítása odafigyelést és elhivatottságot igényel.