Pár jó tanács, ha profi sminket szeretnél készíteni!

Sokan úgy vélik, hogy sminkelni egyszerű, azonban ez nem egészen így van. A profi smink elkészítése nagyon sok kitartást, gyakorlást és türelmet igényel. Arról már nem is beszélve, hogy a smink elkészítéséhez minőségi eszközökre és anyagokra van szükség!

Profi smink elkészítése során az egyik legfontosabb dolog, amire oda kell figyelned, hogy a bőrtípusodnak és a színtípusodnak megfelelő termékeket válassz. Ha az adott szín sápaszt vagy látványosan elüt a bőrszínedtől, akkor hiába a precízen elkészített smink, egyáltalán nem fog passzolni hozzád. Érdemes azzal is tisztában lenned, hogy a kozmetikumok egy idő után megromlanak, ezért mindenképp ellenőrizni kell őket, különösen, ha hosszú ideig a polc leghátsó sarkában lapultak és nem használtad őket. Természetesen az is fontos, hogy minőségi termékeket válassz. Ha valami feltűnően olcsó, mindössze pár száz forintba kerül, míg a konkurencia esetében az adott termék több ezer forint, az mindenképp gyanakvásra ad okot. Lehet, hogy úgy véled jó vásárt csinálsz egy ilyen olcsó termékkel, de valószínűbb, hogy silány minőségű terméket fogsz ki, amellyel a sminkelés is jóval nehezebb lesz és valószínűleg a sminked sem lesz olyan tartós.

Annak érdekében, hogy igazán precíz és esztétikus sminket készíts, érdemes beszerezni egy megfelelő méretű sminktükröt, valamint a kellő megvilágításról is gondoskodnod kell. Így sokkal könnyebb dolgod lesz és az esetleges hibákat is jobban fogod látni. Ha van rá lehetőséged, akkor érdemes lehet beszerezni egy pipere asztalkát, amely jellemzően tükörrel és megfelelő világítással is el van látva. Az interneten számos hasznos cikket, videót és infografikát találsz sminkelés témában, de akár egy sminktanfolyamon való részvétel is hasznos lehet! Smink eszközöket és anyagokat a probeauty.hu webáruházból tudsz beszerezni!