A szervezet elsavasodásának legjellemzőbb tünetei

A szervezet elsavasodása számos kellemetlen tünettel jár. Ugyanakkor ezek a tünetek meglehetősen átlagosnak mondhatók, így nehéz eldönteni, hogy valóban a szervezet elsavasodásáról van-e szó. Az alábbiakban részletesen kifejtjük, hogy mi mindent érdemes tudni az elsavasodás kapcsán!

Savasodás tünetei hosszútávon megnehezítik a mindennapokat és komoly életminőség romboló hatással rendelkeznek. Az elsavasodás napjainkban népbetegségnek mondható, hiszen nagyon sok ember szenved miatta. Az elsavasodás legjellemzőbb tünetei a folytonos fáradtságérzet, az emésztési panaszok, a narancsbőr, a gyakori fejfájás és a gyenge immunrendszer. Ezek a panaszok sokak számára ismerősek lehetnek, sokan nem is gyanakodnak arra, hogy baj van, csak egy enyhe rosszullétre gondolnak. Az elsavasodás súlyos eseten akár álmosságot, izomgörcsöket, ízületi problémákat, alvás és koncentrációs zavarokat is okozhat. Ha biztosra akarsz menni, akkor érdemes beszerezni egy pH méréshez használatos indikátorpapírt, amely 5,4 és 7,4 közti tartományban képes mérni.

Abban az esetben tökéletes az érték, ha az indikátor papír hetes értéket mutat. Emellett a 6,5 és 6,8 közti értékek is tökéletesek. Az elsavasodás legfőbb okai a dohányzás, a kávé, az alkohol fogyasztás, a mozgásszegény életmód, a stressz, illetve a túlzott savképző ital és élelmiszer fogyasztás. Az elsavasodott szervezet számára a lúgosítás jelenti a megoldást. Lúgos tápanyagokban gazdag étrendet kell folytatni, továbbá a folyadék fogyasztásról sem szabad elfeledkezni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb ember nem iszik elegendő mennyiségű folyadékot vagy ha igen, akkor azt cukros italok formájában. Elsavasodás ellen a gyógynövény tea, a limonádé és a tiszta, finom víz jelenti a megoldást!