Mítoszok az elektromos autókkal kapcsolatban

A legtöbb fogyasztó számára az elektromos járművek még mindig a jövő autói. Mégis, mivel az elkövetkező években számos új, akkumulátoros motort terveznek megjelentetni, a jövő közelebb van, mint azt sokan hinnék.

Kattintson ide és tudjon meg mindent az elektromos autók előnyeiről az alkatreszek.hu weboldalon. Azok, akik tájékozatlanok maradnak a konnektorról tölthető járművek erényeivel kapcsolatban, gyakran ragaszkodnak az elavult és pontatlan felfogáshoz e sajátos járműműfajról. Íme egy gyors áttekintés az elektromos autókkal kapcsolatos általános tévhitekről, amelyeket a valóság ragyogó fényében is megmutatunk. Az elektromos járművek valójában általában gyorsabbak, mint benzinüzemű társaik. Ennek az az oka, hogy egy villanymotor azonnal generálja a rendelkezésre álló nyomaték 100%-át. Amikor egy elektromos jármű vezetője lenyomja a gázpedált, az álló helyzetből a sebességbe való átállás szinte azonnali.

Az elektromos motorok az akkumulátorokból származó kémiai energia 75 százalékát alakítják át a kerekek meghajtására. Összehasonlításképpen: a belső égésű motorok (ICE) a benzinben tárolt energia mindössze 20 százalékát alakítják át. Ráadásul az elektromos járművek nem bocsátanak ki közvetlen kipufogócső-szennyező anyagokat. Egyesek azzal érvelnek, hogy még mindig szennyezik a légkört, legalábbis közvetve, a működésükhöz szükséges villamos energiát előállító erőműveken keresztül. Még akkor is, ha egy gallon benzin költsége viszonylag megfizethető, még mindig olcsóbb egy elektromos autót üzemeltetni. Például a Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) szerint a Hyundai Ioniq Electric évente 500 dollárba kerül a tulajdonosnak, ha 15.000 mérföldet tesz meg, az átlagos áramdíjak alapján. Ez a becslések szerint 5000 dollárral kevesebb, mint amennyit az átlagos járműtulajdonos üzemanyagköltségre költ öt év alatt. További részletekért megéri benézni az alkatreszek.hu weboldalra.