Milyen előnyei vannak a kerámia fűtőtesteknek?

A kerámiafűtésnek nagyon sok előnye van, többek közt sokféle változatban elérhetők és kompaktok. Attól függetlenül, hogy egy teljes szobát akar bemelegíteni, vagy csak egy kis helyet, a kerámia melegítő általában bőven elegendő. A helyiségfűtő berendezésekhez képest a kerámia fűtőtesteknek nagyon sok előnye van.

A kerámia fűtőtestek előnyeiről ide kattintva olvashat bővebben! A kerámia melegítők terelőlemezekből és kerámialapokból állnak, melyek a konvekció elvén működnek. Ahogy az áram bekapcsol, a terelőlapok és a tekercs felmelegszenek. A hő pedig elterjed a környéken. A nagyobb méretű kerámiamelegítők ventilátorral rendelkeznek, melyek segítik a forró levegő áramoltatását. Más helyiségfűtő berendezésekkel szemben a kerámia fűtőtest kevésbé hajlamos a tűz elindítására. Ez azt is jelenti, hogy sokkal kisebb a kockázat, hogy a fűtőtest környezetében lévő tárgyak felgyulladnak. Viszont, akár csak a többi helyiségfűtő berendezésnek, úgy a kerámia fűtőkészülékeknek is szüksége van némi szabad térre és helyre. A kerámia melegítők igazán hatékonyak és kiválóan bemelegítik a helyiséget. A kerámia melegítők működésük során villamos energiát használnak!

Mindez azt is jelenti, hogy nincs veszélyes mérgező kibocsátás, így például szén-monoxid mérgezéstől sem kell tartani. Rendeltetésszerű működés esetén a kerámia fűtőkészülék alacsonyabb árammennyiséget fogyaszt, mint egyéb helyiségfűtő berendezések. A mai, modern kerámia fűtőtestek olyan biztonsági funkciókat kaptak, mint a túlmelegedés érzékelő, az időzítő vezérlés és az automatikus kikapcsolás. Az ilyen funkcióknak köszönhetően a kerámia fűtőtestek biztonságosabban működnek. Éppen ezért a kerámia fűtőtestek kiváló választásnak bizonyulnak, mivel bármely család számára biztonságosak!