Magas teljesítményű NVMe VPS

Az NVMe a non-volatile Memory express rövidítése. Ez egy új és innovatív kommunikációs interfész, amely kezeli a korábbi tárolási technológiák jelentette korlátokat. Az NVMe protokollt a nagy sebességű adathordozók zökkenőmentes használatára tervezték. Ez is félvezetős, mint a SATA (Serial ATA) SSD-k, de a sebesség és a teljesítmény nem hasonló.

NVMe VPS elérhető az awh.hu weboldalon, tehát keressen fel minket, ha önt is érdekelné ez az interfész. Az NVM (nem felejtő memória) egy olyan memória, amely akkor is megőrzi tárolt adatait, ha a rendszer áramellátása megszakad. Másrészt az illékony memória elveszíti a tárolt adatokat, ha nincs áram. Az SSD-k, a forgó lemezek és más lemeztároló meghajtók mind a nem felejtő memória példái. Ezt szem előtt tartva az NVMe technológia nem felejtő memóriát használ az adatok megőrzésére, még akkor is, ha az áramellátás megszakad. Az NVMe egy újabb interfészt is használ a CPU-val és az operációs rendszerrel való kommunikációhoz – PCI express vagy PCIe. Ez egy sokkal gyorsabb interfész, mint a SATA vagy a SAS. Ez az új interfész közvetlenül képes kommunikálni a CPU-val, ami sokkal nagyobb sávszélességet (és ezáltal nagyobb sebességet) tesz lehetővé, valamint alacsonyabb válaszidőt produkál. A PCI expressz segítségével az NVMe meghajtók több IOP-t (bemeneti/kimeneti műveletet) tudnak biztosítani, mint a korai generációs meghajtókban használt ATA interfész. A SATA interfészek 6 Gbps átviteli sebességet biztosítottak, míg a későbbi soros csatolású SAS-3 interfészek 12 Gbps átviteli sebességet produkálnak.

Az NVMe technológia most jobb, mint a SATA és a SAS az átviteli sebesség tekintetében, mivel PCIe interfésze elméletileg 32 GB/s (vagy óriási 256 Gbps) átviteli sebességet kínál a legújabb PCIe 4.0 interfésszel. Jelenleg egyetlen SSD sem teljesíti ezt a kapcsolatot (vagy akár a felét is), de ez egy jövőbiztos interfész, aminek van tere a növekedésre. További részletekért mindenképpen keresse fel az awh.hu weboldalt.