Levendula palánta a pannonhalmi kertészetből

A levendula, most éli második aranykorát és egyre inkább népszerűvé válik. Ez nem hiába van, hiszen a legsokoldalúbban felhasználható gyógynövényről van szó, és rengeteg betegségre jelent gyógyírt.

Levendula palánta minden mennyiségben a pannonhalmilevendula.hu internetes webáruházból. A pannonhalmi levendula világszerte ismert és a termesztésének nagy hagyománya van hazánkban. Pannonhalmán a bencés apátság tövében, a rend gyógynövénykertészetében már a 18. század óta termesztik. A dimbes-dombos környék, a sok napsütés ideális otthona a bőven termő levendulatöveknek, nem véletlen tehát az, hogy az innen származó levendulából készült termékek messze földön híresek. A növénynek összesen 21 fajtáját ismerjük, azonban a természetgyógyászat szempontjából csak három értékes közülük. Pannonhalmán az úgynevezett angol, vagy másnéven hibrid és a francia levendulát termesztik hagyományosan. Innen megvásárolható az angol és francia szabad gyökerű levendula palánta, illetve az angol és francia konténerezett levendula palánta.

Az angol és francia levendula között az a különbség, hogy az előbbi magasabb szárú és egy esős időszak után akár nyolcvan centiméteresre is megnőhet, míg a francia levendula harminc centiméter magasra nő. Az angol levendula illata erősebb, klasszikus, a francia pedig parfümösebb illatot áraszt. A pannonhalmi kertészetből telepítésre kész, saját nevelésű levendulatöveket lehet megvásárolni, amiket a későbbiekben a legkülönfélébb felhasználásra adnak lehetőséget. A levendulatermesztésben szerzett több tízéves tapasztalattal a vásárlóknak szaktanácsadást is nyújtanak a levendula neveléséhez, termesztéséhez. Látogasson el Ön is a pannonhalmilevendula.hu weboldalra és tudjon meg minél többet a témáról. Ha kérdése van hívja a 06-20/595-777-es telefonszámot, vagy írjon emailt az info@pannonhalmilevendula.hu email címre.