A levendula és annak illatjai

A levendula lehet halványrózsaszín, színű  mint ahogy a „Loddon Pink” változat, lehet akár sötétebb lila is, mint a „Hidcote” nevű változat, de van fehér színű változata is, mint a „Nana alba”.

A levendula növénynek összesen 21 fajtája ismert jelenleg, de a természetgyógyászatban a 21 közül csak hármat használnak fel igazán. A levendula egy olyan félcserje amely a Földközi-tenger partvidékéről származik, de Ázsia nyugati tájain és Kelet-Indiában is szinte bárhol megtalálható. Pannonhalmán termesztik a francia és az angol levendulafajtákat hagyományos módon. A levendula történelmét és teljes leírását megtekintheti a pannonhalmilevendula.hu weboldalon ahol a levendula értékesítés részleteit is megtalálhatja majd. Az angol levendula 80 centi magasra is képes megnőni ha esős idő van, de a francia levendula csak  3 centiméter magasra nő. Az angol és a francia levendula teljesen két különböző illattal rendelkezik: az angol levendula erős illatú, míg a francia már sokkal lágyabb, parfümösebb.

Ha netán kérdése lenne a levendula termesztéssel, a levendula  történelmével vagy a levendula készítményekkel kapcsolatban, akkor ezeket a kérdéseket bátran felteheti nekünk, csak vegye fel a kapcsolatot segítőkész  ügyfélszolgálatunkkal az info@pannonhalmilevendula.hu e-mail címen, vagy tárcsázza a 06 20 595 7777 telefonszámot és itt azonnali választ kap majd minden egyes kérdésére, tehát megéri majd hozzánk fordulni. Amennyiben még ennél is többet tudna meg a levendulafajtákról , a levendulák közti különbségekről, az illatjukról vagy éppen a termesztésről akkor nem kell mást tennie, mint rákattintani weboldalunkra a pannonhalmilevendula.hu-ra, hiszen itt minden részletet azonnal megtalál és elérhetőségeink is azonnal fellelhetőek lesznek.