Ismerd meg a leggyakoribb hősugárzókat!

A hősugárzó kiváló opció, ha rendelkezünk valamilyen fő fűtési alternatívával, azonban szeretnénk ezt valamilyen módon kiegészíteni. Az átmeneti időszakban nagyon jól tud jönni, azonban jellemzően komoly fejtörést jelent a számunkra megfelelő típus kiválasztása. Ezért az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb típusokat.

Hősugárzó kínálatot megtekintve, nagyon hamar feltűnik, hogy milyen nagy a kínálat. Ez könnyen megnehezítheti a dolgunkat, hiszen nem könnyű a számunkra legmegfelelőbb típust megtalálni. Az egyik legnépszerűbb darab a klasszikus olajradiátor, melynek megnevezése beszédes, ugyanis olaj van a belsejében, melyet a működés sorén egy fűtőszál melegít fel. A bordákban található olaj biztosítja, hogy a teljes készülék egységesen biztosítsa számunkra a meleget. Lassan melegszik fel, de miután kikapcsoltuk lassan is hűl le, mivel rövid ideig még képes tárolni a megtermelt hőt. Kellemes meleget biztosít, viszont elég magas fogyasztással rendelkezik, így az áramszámla összege könnyen megugorhat.

A fali hősugárzó nagyon hasonlít a klíma berendezésekhez, viszont ez esetben nem tartozik hozzá kültéri egység. A meleg levegő fújás intenzitását, idejét és irányát egy távirányító segítségével lehet szabályozni. Az előbb említett társánál jóval korszerűbb. A ventilátoros hősugárzó működéséből kifolyólag hangosabb, mint a legtöbb hősugárzó. Többféle típusa van, így elképzeléseinknek megfelelően válogathatunk ezek közül. Mobilis eszköz, így könnyen megváltoztatjuk a helyét, viszont hátránya, hogy egyáltalán nem tartja meg a meleget. Nagyobb helyiségekbe legfeljebb kiegészítésként jó, de kisebb szobák felfűtésére kiválóan alkalmas lehet. Bővebb információkért, illetve a kínálat megtekintéséhez érdemes ellátogatni a balena.hu webáruházba!