Ízletes és egészséges spárga ételek

A spárga kiváló választás, ha valami egészséges és finom ételt szeretnél az asztalra tenni. Ha fogyni szeretnél, akkor különösen jó döntés, főként a hétvégi rántott hús helyett. A spárgából is lehet finom ételeket készíteni, csak egy kis kreativitásra van szükség. Ráadásul az interneten is nagyon sok receptet találhatsz, ha kifogytál az ötletekből.

Spárga ideális választás mindazoknak, akik szeretnének egészségesen étkezni. Sokan idegenkednek tőle, azonban erre semmi ok, különösen azért, mert a spárga igenis finom, csak jól kell elkészíteni. Azért is érdemes megbarátkozni a spárgával, mert tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így nagyon egészséges választásnak bizonyul. Ahogy, hogy elkészítsd spárgás ételeid, olyan zöldséget szerezz be, melyen nem találhatók barna foltok. Emellett a ráncos, löttyedt spárgát is jobb a boltban hagyni, mivel ez a zöldség kiszáradására utal. A zöld és a fehér spárga is egyaránt finomak. Ha nem szeretnéd azonnal felhasználni a spárgát, akkor érdemes nedves papírtörlőbe bugyolálni és a hűtőben tárolni, így nyerhetsz pár napot, míg fel nem használod.

A spárgát párolhatod, sütheted, főzheted, grillezheted, csak rajtad múlik, hogy hogyan készíted el. De, akár szószt vagy krémlevest is készíthetsz belőle. Emellett a tésztasalátákhoz is tökéletesen passzol. Különféle zöldséges pitéket is süthetsz, ha valamilyen laktatóbb ételt szeretnél az asztalra tenni. A baconbe tekert spárga kiváló előétel vagy nasi gyanánt. Sőt, akár a romantikus vacsora részét is képezheti, mivel a spárgában lévő folsav és B6-vitamin miatt a zöldség afrodiziákumként is megállja a helyét. Akár online is vásárolhatsz spárgát, így a lakásból sem kell kimozdulnod. Ehhez érdemes ellátogatnod a kozertplusz.hu webáruházba!