Az eper fogyasztása nem csupán azért előnyös, mert egy igazán édes és finom gyümölcsről van szó, hanem azért is, mert nagyon sok hasznos tápanyagot tartalmaz. Az eper akár a diétába is kiválóan beilleszthető. Ha szeretnél ízletes ételeket fogyasztani, akkor az eper sem hiányozhat a hűtődből.
Eper akár önmagában fogyasztva, ételek dekorálására vagy azok összetevőjeként is megállja a helyét. Legnagyobb előnye, hogy tele van antioxidánsokkal és különféle vitaminokkal, illetve ásványi anyagokkal. Sokan nem tudják, de az eperben sokkal több C-vitamin van, mint például a citromban. Gyakorlatilag bármely gyümölccsel kiválóan párosítható, a hazai és az egzotikus darabokkal egyaránt, ezért nagyon finom gyümölcssalátát készíthetsz. Ezenkívül a reggeli shakedbe vagy zabpelyhedbe is nagyszerűen illik. Sőt, ha fagyasztott állapotban turmixolod le egy kis tejjel, akkor kiváló fagyos desszertet vagy jégkrémet is készíthetsz. Ha a palacsintádat vagy a gofridat valamilyen egészséges finomsággal szeretnéd fogyasztani, akkor azt javasoljuk, hogy használj néhány felszeletelt eperszemet, illetve fahéjjal vagy juharsziruppal kombináld.
Ha a téli hónapokban is szeretnél epret fogyasztani, akkor azt javasoljuk, hogy vásárolj fagyasztott termékeket. Így az eper édes ízéről a hideg hónapokban sem kell lemondanod. Az eper romlandó gyümölcs, ezért célszerű hűtőben tárolnod. Ha nem így teszel, akkor ügyelj rá, hogy ne érje közvetlen napfény, különben veszít a vitamin és tápanyag tartalmából, valamint hamar megromlik. Csak közvetlenül fogyasztás vagy felhasználás előtt mosd meg. A különféle süteményekhez is tökéletesen passzol az eper, ráadásul csokiba mártva akár a romantikázás egyik fő eleme is lehet. A kozertplusz.hu weboldalon bővebb információkat is megtudhatsz!