Különféle finomságok eperrel készítve

Az eper fogyasztása nem csupán azért előnyös, mert egy igazán édes és finom gyümölcsről van szó, hanem azért is, mert nagyon sok hasznos tápanyagot tartalmaz. Az eper akár a diétába is kiválóan beilleszthető. Ha szeretnél ízletes ételeket fogyasztani, akkor az eper sem hiányozhat a hűtődből.

Eper akár önmagában fogyasztva, ételek dekorálására vagy azok összetevőjeként is megállja a helyét. Legnagyobb előnye, hogy tele van antioxidánsokkal és különféle vitaminokkal, illetve ásványi anyagokkal. Sokan nem tudják, de az eperben sokkal több C-vitamin van, mint például a citromban. Gyakorlatilag bármely gyümölccsel kiválóan párosítható, a hazai és az egzotikus darabokkal egyaránt, ezért nagyon finom gyümölcssalátát készíthetsz. Ezenkívül a reggeli shakedbe vagy zabpelyhedbe is nagyszerűen illik. Sőt, ha fagyasztott állapotban turmixolod le egy kis tejjel, akkor kiváló fagyos desszertet vagy jégkrémet is készíthetsz. Ha a palacsintádat vagy a gofridat valamilyen egészséges finomsággal szeretnéd fogyasztani, akkor azt javasoljuk, hogy használj néhány felszeletelt eperszemet, illetve fahéjjal vagy juharsziruppal kombináld.

Ha a téli hónapokban is szeretnél epret fogyasztani, akkor azt javasoljuk, hogy vásárolj fagyasztott termékeket. Így az eper édes ízéről a hideg hónapokban sem kell lemondanod. Az eper romlandó gyümölcs, ezért célszerű hűtőben tárolnod. Ha nem így teszel, akkor ügyelj rá, hogy ne érje közvetlen napfény, különben veszít a vitamin és tápanyag tartalmából, valamint hamar megromlik. Csak közvetlenül fogyasztás vagy felhasználás előtt mosd meg. A különféle süteményekhez is tökéletesen passzol az eper, ráadásul csokiba mártva akár a romantikázás egyik fő eleme is lehet. A kozertplusz.hu weboldalon bővebb információkat is megtudhatsz!