Így történjen a távtartó applikálása

Építkezéseknél nem csupán a felhasznált alapanyagok és kiegészítők minősége kulcsfontosságú, de az is döntően befolyásolja a végeredményt, hogy a kivitelezés során minden lépés az előírásoknak és a követelményeknek megfelelően történik-e. Különösképp igaz ez a betonacéllal történő munkavégzés kapcsán.

Ilyenkor ugyanis még az sem mindegy, miképp kerül alkalmazásra a távtartó. Az első és egyben legfontosabb lépés a megfelelő tervezés, illetve a már meglévő koncepció nagyon alapos áttanulmányozása. Ez alapján ugyanis pontosan meghatározható, milyen típusú távtartó használata ad optimális eredményt. Ezt követi a munkaterület előkészítése. Figyelni kell arra, hogy a felületek szennyeződésektől és zárványoktól mentesek legyenek. Miután ezzel megvagyunk, következhet a távtartó applikálása. Ezen a ponton nagyon körültekintően kell eljárnunk, hiszen ha nem a tervekben meghatározott elrendezési mód szerint cselekszünk, akkor az a későbbiekben komoly következményekkel is járhat.

Ezután jön a folyamat lényegi része, a távtartó rögzítése. Ez történhet ragasztással, vagy épp csavarozással, a lényeg, hogy fordítsunk kellő figyelmet az alaposságra. Ugyancsak szem előtt kell tartanunk az utólagos ellenőrzés fontosságát, hiszen itt fény derülhet minden apró hibára és akkor még ezek javítása rendkívül egyszerűen megvalósítható. Ha mindent rendben találtunk, akkor következhet a további szerkezeti elemek elhelyezése, illetve magának a betonnak a kiöntése is. Ne felejtsük el, hogy ezután már nem lesz lehetőségünk az elhelyezett távtartó helyzetének módosítására, így legyünk roppant alaposak. Amennyiben nem vagyunk száz százalékig biztosak a dolgunkban, akkor kérjünk szakértői segítséget, vagy bízzuk a teljes folyamatot profikra. Tudniillik a legkisebb hiba is súlyos kihatással lehet a végeredményre nézve.