Így lehet emlékezetes egy jelképes esküvői ajándék

Bármilyen lagziba is vagyunk hivatalosak, legyen az egy meghitt, családi esemény, vagy egy többszáz fős óriási buli, mindenképpen azt szeretnénk, ha az általunk adott meglepetésre még évek múltán is örömmel gondolna vissza az ifjú pár. Bár sokan azt gondolják, ehhez egy vagyont kell költeni, szerencsére erről szó sincs.

Tudniillik a jelképes esküvői ajándék is lehet igazán maradandó, mindössze némi leleményességre lesz csak szükségünk. Kétségtelen persze az is, hogy egy egzotikus út, vagy egy igazán jelentős pénzösszeg biztos sikerrel kecsegtet, ám ilyen szuvenír átadására általában nincs lehetőségünk, ezt pedig természetesen az ünnepeltek is megértik. A jelképes esküvői ajándék kiválasztásánál az a legfontosabb, hogy elegendő időt szánjunk a keresgélésre, lévén a kínálat ma már hatalmas és a szokványos ötletek mellett valódi különlegességekkel is találkozhatunk a boltok polcain. Ezzel együtt a klasszikus meglepetésekkel is célt érhetünk, főképp, ha elegendő figyelmet szentelünk arra, hogy valamilyen módon egyedivé varázsoljuk azokat.

Amennyiben a jelképes esküvői ajándék célja az, hogy valami olyan tárgyat is adjunk – jellemzően a pénz mellé -, amiről mindig mi jutunk majd a pár eszébe, akkor a legbölcsebb, amit tehetünk, hogy valamilyen használati eszközt választunk. Ez lehet egy impozáns vágódeszka, egy pohárkészlet, vagy egy ezüstözött persely, netán dobozka. Ezekben ugyanis az a közös, hogy nem kizárólag dísztárgyak, hanem a mindennapi élet során is nagy hasznát veszik majd az újdonsült házasok. Ugyanakkor a jelképes esküvői ajándék kapcsán is kardinális, hogy valamilyen úton-módon kilógjon a sorból. Erre a legegyszerűbb módszer a gravíroztatás, hiszen a mai, modern technológiának köszönhetően már bármilyen anyagba kérhetünk feliratozást, sőt, általában arra is van lehetőség, hogy fotót karcoljanak a felületbe.