Milyen típusú öngyújtó mellett tegyük le a voksunkat?

A mindennapi használati tárgyaink esetében hajlamosak vagyunk a megszokásra támaszkodni, ez azonban jó néhány kellemetlen pillanatot okozhat. Tudniillik ma már sokkal kisebb hangsúly kerül a tartósságra és a megbízhatóságra, hiszen fogyasztói társadalomban élünk. Időnként azonban igenis érdemes fokozott körültekintéssel eljárnunk, még a kisebb volumenű vásárlások kapcsán is.

Egy öngyújtó esetében például igen komoly gondot jelenthet, ha az épp a legrosszabbkor mond csődöt, vagy bizonyos körülmények között nem használható. Az eldobható változatok persze jó szolgálatot tehetnek időnként, ugyanakkor kétségtelen, hogy jobban járunk, ha hosszú távra tervezünk és idővel egy olyan öngyújtó beszerzése mellett határozunk, ami évekig megbízható társunk lesz majd. Ehhez persze elsőként meg kell határoznunk, pontosan milyen típusra is van szükségünk. Ugyanis mindegyik kivitelnek megvan a maga előnye és hátránya, így az elvárásaink sokat nyomnak a latban. Általános felhasználásra egy újratölthető, gázzal üzemelő példány legtöbbször kiválóan alkalmas.

Ugyanakkor itt is felmerül a kérdés, miszerint a hagyományos, tűzköves öngyújtó az optimálisabb választás, vagy inkább egy szúrólángos modellel járunk-e jobban. Utóbbi még nagyobb szélben is garantáltan működni fog, így ha gyakorta alkalmaznánk ilyen körülmények közt, akkor feltétlen emellett tanácsos döntenünk. Egyetlen hátránya, hogy valamivel gyorsabban elhasználja a gázt, ám ha rendszeresen ellenőrizzük a szintet, akkor ebből nem származik majd problémánk. Érdemes szem előtt tartani azt is, miszerint erre egy benzines változat is képes, viszont ott a töltőanyag szaga az, ami sokaknak gondot okozhat, illetve egy ilyen öngyújtó kapcsán valamivel nagyobb karbantartásigénnyel kell számolnunk.