HP utángyártott toner az interneten

Régen a toner csak szénporból készült. De most a szénporhoz különböző polimereket adtak a nyomtatás minőségének javítása érdekében, konkrétan sztirol-akrilátoknak nevezett polimereket és más poliészter gyantával bevont más sztirol-kopolimereket.

HP utángyártott toner rendelhető a best-toner.hu weboldalra látogatva, ezért nem kell mást tennie, mint benézni hozzánk és itt mindent megtalál ami érdekelheti a tonerekkel kapcsolatban. A toner valójában nem csak egy por; a porok különféle kombinációjából áll össze, nagyon specifikusan és pontosan összeállítva, amely lehetővé teszi lézernyomtatási eljárásban való felhasználását! A vas-oxidporok képesek pozitív vagy negatív mágneses töltést létrehozni, hogy a nyomtatás során a többi tonerpor részecske szükséges ellentétes töltetévé váljanak. Hordozóként működik, így a tonerrészecskék a lézernyomtató forgódobjának megfelelő részeihez tapadnak nyomtatáskor. A hőérzékeny műanyag porok megolvadnak a lézernyomtatás során. Ez lehetővé teszi a toner tapadását a papíron és a szükséges kép kinyomtatását. A pigmentporok megadják a toner színét, például cián, bíborvörös, sárga és fekete.

Az őrölt homok, viasz vagy szilícium-dioxid a három nagy kombinációját tartja össze a tonerben. A viasz megolvad a nyomtatási folyamat során, hogy eloszlassa a tonerport a papíron (hasonlóan, mint a műanyag), míg szilícium-dioxidot adnak a tonerhez, hogy megakadályozzák a por összetapadását, amikor azt a tonerkazettába csomagolják. Habár kombinálva vannak, ezek az egyes porszemcsék nagyon aprók, 5 és 15 mikron között mozognak (ez a méter milliomod része!), ami körülbelül akkora, mint a vérsejtje. Ennek ellenére vannak kutatók, amelyek még kisebb tonerrészecskék létrehozásán dolgoznak. Ugyanis minél kisebb a részecske, annál jobb lesz a kinyomtatott kép minősége. Bővebb leírásért nincs más dolga, mint felkeresni minket a best-toner.hu weboldalon.