Tudja meg mi baja van autójának autódiagnosztika által!

Az autódiagnosztika egyszerű műveletnek tűnik a laikusok számára, azonban egyáltalán nem olyan könnyű, mint amilyennek tűnik. A megjelenített hibakód valóban sokat segít a meghibásodás felderítésében, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy minden esetben egyértelmű, hogy mekkora vagy mi a konkrét baj.

Autódiagnosztika során hamar fény derül rá, hogy mi az autó pontos baja, így a szerelőknek némileg könnyebb dolga van. Az autódiagnosztika gyakorlatilag annyit tesz hibakódolvasás. A hibakódolvasás során a szakemberek a problémás elektronikai egység vezérlőjének hibatároló egységét olvassák ki, majd ezt követően kinyomtatják a kapott eredményeket. Ha az ügyfél kéri, akkor a hibakódokat törlik a szakemberek. Miután a szakemberek a kapott információkat kiértékelték, javaslatot tesznek a helyreállításra, valamint a hiba kijavításáról árajánlatot készítenek. Ha az ügyfél ezt elfogadja, akkor megkezdődhet a munka oroszlánrésze. Régen az autódiagnosztika gyakorlatilag az érzékszervekre való támaszkodásról szólt. Ez azt jelenti, hogy a szerelő a szemrevételezés és hallás alapján igyekezett kideríteni, hogy mi a gond az autóval.

A legtöbb szerviz ma már modern autódiagnosztikai gépekkel rendelkezik, melyekkel nagyon hamar ki lehet deríteni, hogy mi a probléma. Nagyon sok szervizben megtalálható lengéscsillapító, futómű, fényszóró, fékhatás vagy egyéb alkatrészek mérésére alkalmas eszköz, ezek azonban nem az autódiagnosztika részét képezik, hanem sokkal inkább az állapotfelmérést segítik elő. Az autódiagnosztika komputeres hibakód-kiolvasást tartalmaz. Ha igazán profi szervizben szeretné elvégeztetni az autódiagnosztikát gépjárművén, akkor azt javasoljuk, hogy válassza a KA Bosch Car Szervizt! Bővebb információkat a ka-autoszerviz.hu weboldalon talál!