Hőszivattyú széles kínálata várja

A hőszivattyúk látszólag szembeszállhatnak a termodinamika törvényszerűségeivel, mert jóval több egységnyi hőt tudnak leadni az elfogyasztott energiaegységenként. Ennek oka az, hogy hőt nyernek ki a párologtató körül, és hőt engednek a kondenzátor körüli környezetbe.

Hőszivattyú széles kínálata várja a fisherklima.hu weboldalon, ezért nézzen be hozzánk még ma és tekintse meg a hőszivattyúkat amelyeket kedvező áron rendelhet meg. A villamos energiát a hő koncentrálására és átadására használják, nem pedig közvetlenül hőtermelésre, mint egy rezisztív elektromos radiátorban vagy ventilátor fűtésben. És ahogy a motor, a kompresszor és a hőcserélő hatékonysága javul, hasznosabb munkát végezhetnek az elfogyasztott villamos energia egységenként. Valójában a hőszivattyúk izgalma az, hogy (elméletileg) akár 10-15-szer annyi energiát tudnak leadni, mint amennyit a kompresszor vezetésével fogyasztanak! Tehát az egyik legelőnyösebb lakossági hőszivattyú 600%-os hatékonysággal képes hőt szolgáltatni, szemben az 50–95%-os gázfűtéssel. Ha a villamos energiát megújuló villamos energiával állítják elő, ez döbbenetesen csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását.

Az a teljes hatékonyság, amellyel a hőt egy hőszivattyú vagy hűtő továbbítja, annak teljesítmény-együtthatójának (COP) vagy energiahatékonysági arányának (EER) nevezik – ezek a kifejezések valóban ugyanazt jelentik. Ez egyszerűen a hasznos fűtés vagy hűtés aránya elosztva a bemeneti teljesítménnyel. Az 5 COP-értékű légkondicionáló ötször annyi fűtést vagy hűtést szolgáltat, mint az általa felhasznált villamos energia. Sokan küzdenek azért, hogy megértsék, hogyan képes a hőszivattyú kinyerni a hőenergiát a „hideg” levegőből (vagy vízből). Ez tükrözi a környezetünkben lévő energia mennyiségének korlátozott megértését. Amennyiben mindent megtudna ezekről a rendszerekről keresse fel a fisherklima.hu weboldalt.