Hogyan lehet a sportsérüléseket kezelni?

Sajnos a sportsérülések bárkit érinthetnek, aki aktív életmódot folytat, akár hobbi, akár profi szinten. Bizonyos tényezők pedig kifejezetten növelik a sportsérülések kialakulásának kockázatát. Ha már megvan a baj, akkor mindenképp időt kell szánni a gyógyulásra és regenerációra.

Sportsérülések kezelése során az első lépés felhagyni a sporttal. Sérülten edzeni nem a legjobb ötlet, mivel nagy valószínűséggel csak még inkább romlani fog állapota. A sportsérülés típusától és súlyosságától függően kell sort keríteni a regenerációra. Egy sportorvos felkeresése is indokolt lehet. Súlyos sérülések esetén akár kórházba is kell menni. Szerencsére a legtöbb sportsérülés pár nap vagy hét alatt meggyógyul. Annak érdekében, hogy mielőbb visszatérhessen a rendszeres sporthoz. Célszerű kipróbálni az úgy nevezett RICE módszert, mely a Rest, Ice, Compression és Elevation szavakból alkotott mozaikszó. Lefordítva annyit tesz, hogy pihentetés, jegelés, kompresszió és felpolcolás. A sérült területet pár napig mindenképp érdemes pihentetni, ha a lábat érinti a sérülés, akkor érdemes lehet mankót használni. Duzzanat esetén jegelést is célszerű alkalmazni. A sérült testrész pólyába helyezése és rögzítése plusz támogatást ad. Éjszaka viszont nem szabad használni a kompressziót.

Bizonyos esetekben a felpolcolás is segíthet. Helyesen fej feletti magasságban kell végezni, hogy a dagadás csökkenjen. Érdemes párnákat használni. A nagyobb sérülések kapcsán viszont mindenképp orvoshoz kell fordulni. A fájdalomcsökkentésben a Dolixir tud segíteni, mely olyan természetes összetevőket tartalmaz, mint a kurkuma, vadgesztenye, MSM, rozmaring, kamilla és eukaliptusz. Ha szeretne bővebb információkat megtudni a Dolixir kapcsán, akkor érdemes ellátogatni a dolixir.hu weboldalra!