Ha a választott ajándék kollégának lesz, így gondolkodjunk a vásárlásnál

A munkahelyi protokoll néha bizony komoly nehézségek elé állíthat minket, hiszen nagyobb társaság esetén előfordulhat, hogy időnként kötelező jelleggel valamilyen meglepetést kell vennünk munkatársunknak. Szerencsére amennyiben teljesen magunkra vagyunk utalva – azaz nem közös szuvenírről van szó -, akkor is léteznek kézenfekvő megoldások.

Kiváló ajándék kollégának például egy névre szóló bögre is. Bár elsőre talán túlságosan csekély költséggel járó alternatívának tűnhet, sokszor a gesztus a lényeg, nem pedig az érték. Ha mégis valamilyen drágább alternatíva mellett tennénk le a voksunkat, akkor is rengeteg lehetőség áll a rendelkezésünkre. Remek középkategóriás ajándék kollégának egy pohárkészlet is. Választhatunk sörös, avagy boros kivitelt, sőt, ha igazán exkluzív szuvenírrel lepnénk meg a delikvenst, akkor a kristály is szóba kerülhet. A technológia fejlődésének hála ma már bármelyik alapanyagba megoldható a gravírozás, ezzel pedig érdemes is élnünk, lévén így valóban egyedivé varázsolhatjuk a meglepetést.

Ugyancsak pompás ajándék kollégának egy toll. Természetesen, ha emellett határozunk, akkor mindenképpen törekedjünk egy kiváló minőségű modell beszerzésére. Gyakori dilemma, hogy a hagyományos golyós-, avagy a kissé különlegesebb töltőtoll-e a jobb választás. Ilyenkor tartsuk észben, hogy az a jó ajándék kollégának, amit az a későbbiekben használni is tud majd. A töltőtoll ilyen szempontból nem feltétlen előnyös, hiszen hivatalos dokumentumokhoz nemigen alkalmazható. Amennyiben magasabb értékhatárban gondolkodunk, a karóra is kitűnő alternatívát jelenthet. A tökéletes eredményhez persze nem árt megtudni, melyik stílus áll a legközelebb az ünnepelthez és ne felejtsünk el valamilyen szívhez szóló üzenetet gravíroztatni az óra hátlapjába sem.