Endokrinológia magánrendelés online foglalással

Az endokrinológia az orvostudomány azon ága, amely az endokrin rendszerrel foglalkozik, ez szabályozza a szervezet hormonjait. Az endokrinológus az endokrinológia területére szakosodott orvos. Az endokrinológusok az endokrin rendszert érintő betegségek széles skáláját diagnosztizálják és kezelik, beleértve a cukorbetegséget, a pajzsmirigy-rendellenességeket, a csontritkulást, a növekedési hormon hiányát, a meddőséget, a koleszterinproblémákat, a magas vérnyomást (magas vérnyomás), az elhízást és még sok mást.

Endokrinológia magánrendelés a foglaljorvost.hu weboldalon várja az érdeklődőket, tehát keressen fel minket ha ön is megbízható orvost keres. Az endokrin rendszer mirigyei és szervei hormonokat szabadítanak fel, amelyek testünk számos létfontosságú funkcióját szabályozzák. E mirigyek közé tartozik a hipotalamusz, a tobozmirigy, az agyalapi mirigy, a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, a mellékvesék, a hasnyálmirigy, a herék és a petefészkek. A testben lévő hormonok mindegyike bizonyos feladatokat lát el. Körülbelül 40 különböző hormon kering a vérében bármikor. A véráramba kerülve egy hormon bejárja a szervezetet, amíg el nem éri a meghatározott rendeltetési helyet, hogy elláthassa funkcióját. Ezek az úgynevezett célpontok más endokrin mirigyeken vagy a test más szervein és szövetein is elhelyezkedhetnek. Amikor egy hormon eléri a célját, megmondja a testének, hogy mit kell tennie, mikor és mennyi ideig.

A hormonális működés egyensúlyt teremt. Ha az egyik hormonból túl sok vagy túl kevés van, az hatással lehet más hormonok felszabadulására. Ha ez a hormonális egyensúlyhiány fellép, szervezetének egyes rendszerei nem fognak megfelelően működni. Ezeket az egyensúlyhiányokat gyakran maga a szervezet tudja korrigálni. Amennyiben többet tudna meg látogasson el a foglaljorvost.hu weboldalra.