Milyen problémák esetén alkalmazható sikeresen az indiai ginzeng?

Az elmúlt években megnőtt az indiai ginzeng után az érdeklődés, ami nem csoda, hiszen egy olyan adaptogén növényről van szó, melyet gyakran az ayurvedikus gyógynövények királyaként emlegetnek. Ugyanakkor az indiai ginzeng nem csodaszer, azonban számos probléma esetében sikerrel alkalmazható. Az alábbiakban kifejtjük melyek ezek.

Indiai ginzeng népszerűsége folyamatosan nőtt az elmúlt években. Az egzotikus hangzású ashwagandha megnevezéssel is ismert indiai ginzeng számos testi tünet és probléma esetén nyújthat segítséget. Az indiai ginzeng leginkább azok számára jelent segítséget, akik állandó stresszben élik az életük. Habár az volna a legoptimálisabb, hogy a stresszt kiváltó tényező megszűnik, azonban sok esetben ez akadályokba ütközik vagy nem lehetséges. Ebben az esetben sokat segíthet az indiai ginzeng fogyasztása, amely egy adaptogén növény, ami annyit tesz, hogy a test alkalmazkodóképességét segíti elő hosszú távon. Fogyasztása által a szervezet ellenállóbbá válik a stresszel szemben, illetve a mellékvese kortizol szintjét is csökkenti.

Az indiai ginzeng magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, így az öregedést folyamatát is csökkenti. Az ashwagandha az agyi idegsejtek közti információátvitelre is jótékony hatással van, valamint a kognitív és pszichomotoros teljesítményt is javítja. Ezenkívül az indiai ginzeng a termékenységet is javítja mindkét nem esetében. Sportolók is gyakran fogyasztják az indiai ginzenget, mivel az állóképességi és erőnléti edzések esetépben is hatékonyan növeli a fizikai teljesítményt! Alvási problémák, például álmatlanság esetén is javasolt fogyasztása. Arra viszont ügyelni kell, hogy az indiai ginzeng fogyasztása pusztán kúraszerűen javallott, két hónap fogyasztás után egy hónap szünetet érdemes tartani.