Azonnali STD szűrés Budapest belvárosában

Élete során az emberek jelentős része, gyakorlatilag mindenki elkap valamilyen STD-t. Kezeletlenül ez akár daganatos betegségek vagy meddőség kialakulásához vezethetnek, éppen ezért fontos STD szűrésre járni, mivel fény derül az STD fertőzésre és megelőzhető a komolyabb szövődmények kialakulása is.

Azonnali STD szűrés Budapest – STD szűrésre mindazoknak érdemes elmenni, akik aktív nemi életet élnek. Nemi érintkezés útján több, mint harminc kórokozó terjed, melyek gyakran tünetmentesek, így a beteg tudta nélkül fertőzi meg szexuális partnereit. Az STD szűrés nem csak a klasszikus nemi betegségek kiszűrésére alkalmas, azonban ennél jóval kórokozó kiszűrésére képes, például vírusok, paraziták, mycoplasmák, chlamydiák, gombák és baktériumok kiszűrésére is. Azt is fontos tisztázni, hogy a tünetmentesség nem azt jelenti, hogy a betegséget nem kell kezelni, ugyanis hosszútávon szinte biztosan szövődmények alakulnak ki. Ha gyakran váltogatja a szexuális partnereit, akkor különösen fontos, hogy rendszeresen részt vegyen STD szűréseken. Ha bármilyen panasza jelentkezik a nemi szervein vagy akörül, akkor feltétlenül mielőbb el kell menni STD szűrésre.

Bizonyos emberek számára kifejezetten ajánlott STD szűrésre menni. Ilyen például, az a pár, amelyik gyermekvállalás előtt áll. Ilyen esetben mindkét félnek ajánlott szűrésen részt venni. Ezenkívül akkor is ajánlott STD szűrésen részt venni, ha új kapcsolatban óvszer nélkül szeretnének együtt lenni a felek. Viszont, ha eleve óvszer nélküli együttlét történt, akkor is mindenképp el kell látogatni szűrésre, hogy kiderüljön megfertőződött-e. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra és tájékozódjon, valamint foglalja le saját időpontját!