A villámvédelmi felülvizsgáló képzés rövid idő alatt elvégezhető

Napjainkban a villanyszerelő tekinthető az egyik legkeresettebb szakmának és az elérhető magas bérezés mellett a folyamatos fejlődés lehetősége is roppant csábító. Ráadásul a szakmai tanfolyamok jellemzően rendkívül gyorsan elvégezhetők, ami szintén hatalmas könnyebbséget jelent.

Nincs ez másként a villámvédelmi felülvizsgáló képzés esetében sem. A 100 órából álló kurzus kifejezetten a témára fókuszáló tananyagokat tartalmaz, ezért is előírás az elektrotechnikai jártasság, hiszen beiratkozni is csak a megfelelő előképzettség birtokában lehetséges. Ugyanakkor a foglalkozások hétvégi időpontokra vannak ütemezve, így elfoglalt szakemberként is könnyedén beilleszthető a tanulás a mindennapjainkba. A villámvédelmi felülvizsgáló képzés során megismerkedhetünk az összes olyan tudnivalóval, amelyek elengedhetetlenek a későbbi, biztonságos munkavégzéshez. Tartsuk szem előtt, hogy a folyamatok nagy része veszélyes környezetben történik – gyakorta magasban -, így még a beiratkozás előtt mérlegeljük, rendelkezünk-e a szükséges kompetenciákkal.

A villámvédelmi felülvizsgáló képzés tananyaga logikusan szervezett és jól befogadható. A különféle védelmi rendszerek felépítése mellett megismerkedhetünk a telepítés módszertanával, illetve az ehhez kapcsolódó biztonsági előírásokkal is. Szakemberként a feladataink nagy részét az időszakos karbantartás és ellenőrzés jelenti majd, így a villámvédelmi felülvizsgáló képzés anyagában kiemelt szerepet kapott a különböző mérőműszerek, analitikai eszközök használatának bemutatása. Viharok környezetében komoly gondot okoz az úgynevezett villámáram-hatás, ennek redukálása is a mi dolgunk lesz. Ez bizonyos speciális eszközök telepítésével oldható meg, ezek hibamentes üzemelésére pedig szintén nagy hangsúlyt kell fektetni.