Amikor hirtelen fellép a kínzó fogfájás

A mindennapi tevékenységek végzése közben vagy éppen egy barát találkozón rendkívül kellemetlen, ha hirtelen fellép a fogfájás. Ekkor mielőbb arra lenne szükség, hogy a fájdalom megszűnjön, azonban sajnos erre sok esetben nincs lehetőség, mert a fogorvos csak napok vagy hetek múlva ad időpontot. A fájdalommal viszont nem kellemes együtt élni, így mielőbb enyhíteni kell a panaszokat.

Fájdalomcsillapító spray fogra a Dolixir formájában ideális választás, ha természetes hatóanyagokat tartalmazó készítménnyel szeretnénk enyhíteni a fájdalmat. Amíg nem tudunk elmenni a fogorvoshoz, addig is számos módszer segíthet, például az előbb említett Dolixir is. Ha viszont elviselhetetlennek érezzük a panaszokat, akkor jobb elmenni az ügyeletre. A fogban jelentkező fájdalmat általában az okozza, hogy valami irritálja a fogbélben lévő ideget. Az esetek nagyrészében a panaszok nem szűnnek meg maguktól, így jobb mielőbb időpontot a fogorvoshoz, mintsem várni, hogy a helyzet magától megoldódjon. Az általunk javasolt módszerek, alternatívák csak enyhítik a fájdalmat, azonban a probléma gyökérokát nem szüntetik meg.

Ha enyhíteni szeretnénk a panaszokat, amíg el nem jutunk az orvoshoz, akkor a Dolixir mellett a sós vízzel való gargalizálás is segíthet. Körülbelül két perces gargalizálás már enyhítő hatású lehet. Ezenkívül a külső jeges borogatás is sokat segíthet, mivel a hideg képes lassítani a gyulladási folyamatokat az erek összehúzása által. A szódabikarbóna szintén nagyszerű szer a fogfájás enyhítésében, pár csepp vízzel elkeverve a fájós fogon alkalmazva hamar enyhül a gyulladás. A gyógynövények és az illóolajok alkalmazása is segíthet, ha a természetes módszerek hívei vagyunk. A reszelt kurkuma és gyömbér fájós területen való használata szintén nagy segítséget jelenthet, amíg eljutunk az orvoshoz.