A te konyhádból se hiányozzon a petrezselyem!

A petrezselyem több szempontból különleges fűszernövény, melynek minden része ehető, beleértve a virágokat, leveleket és a gyökeret. Számos étel elképzelhetetlen petrezselyem nélkül. Ha szeretnél finom ételeket készíteni, akkor érdemes petrezselymet tartani otthon. Ráadásul a jótékony élettani hatásait is élvezheted fogyasztásával.

Petrezselyem rendszeres fogyasztása ajánlott volna mindenkinek, ugyanis rengeteg hasznos tápanyag található meg benne. Az ásványi anyagok közül a vas, a kalcium, a réz és a foszfor található meg benne. ezenkívül antioxidánsok és flavonoidok is jelen vannak benne. Emellett olyan vitaminok is benne vannak, mint a B-, C-, A- K- és E-vitamin. A petrezselyem jótékony hatásaival már az ókorban is tisztában voltak, ugyanis a nagy lakomákat követően előszeretettel rágcsáltak petrezselymet, hogy ezzel javítsák leheletüket, valamint így próbálták megelőzni az emésztési problémákat. A petrezselyemben lévő hatóanyagok ugyanis képesek fokozni az anyagcserét, csökkenteni a hányingert, illetve a bélgázok távozását. A petrezselyem akár a bélflóra helyreállításában is segíthet.

A petrezselyem másik jótékony hatása a vízhajtás, mivel fogyasztása által fokozható a hólyag és a vesék működése. Emellett akár a húgyúti fertőzések és a vesekő kialakulásának kockázatát is csökkenti. A magas C-vitamin és flavonoid tartalomnak köszönhetően a petrezselyem rendkívül erős antioxidáns, mely képes megakadályozni a gyulladások kialakulását, a bőr korai öregedését és akár a szívbetegségek ellen is hatékony ellenszer. Nagyon sok ételt tud még ízletesebbé, finomabbá tenni a petrezselyem, ezért bátran használd és kísérletezz a konyhában. Ha szeretnél online rendelni, akkor arra is van lehetőséged, még pedig a kozertplusz.hu webáruházból!