Alkalmazzon Ön is geotextíliát kertjében!

Ha a talaj bizonyos jellemzőit kell feljavítani, akkor a legjobb opció a geotextília alkalmazása, melynek segítségével megoldottá válhat az elvezetés, elválasztás vagy megerősítés problémája. Az alábbiakban bővebben is kifejtjük, hogy mely esetekben lehet nagy hasznát venni a geotextíliának.

Geotextília használata számos esetben nagy segítséget jelenthet. A kerti munkák során is nagy hasznát lehet venni, azonban az infrastrukturális munkák során is gyakran alkalmazzák, például kikötők, utak, vízelvezetőrendszerek vagy hulladéklerakók és egyéb magán projektek során. A geotextíliák polimerekből állnak, vagyis polipropilénből vagy poliészterből. Különféle módon alkotják meg a geotextíliákat, a sunikft.hu webáruházban kapható típusok a nem-szőtt, tűnemezelt kategóriába tartoznak. A nem-szőtt típusokat folyamatos szálból, illetve rövid, vágott szálból készítik. A sunikft.hu webáruházban elérhető geotextíliákat tekercses formában kaphatók, továbbá magánszemélyek kisebb csomag formájában tudják átvenni. A geotextília a kert arculatának kialakításában is nagyon sokat segíthet.

A kertben elsősorban, mint talajtakarót lehet használni a geotextíliát, még pedig a murva vagy a fenyőmulcs alatt. Ennek köszönhetően sokkal tartósabb lesz a fenyőmulcs, mivel nem érintkezik a talajjal, vagyis így kevésbé fog komposztálódni és sokkal magasabbá válik a talaj vízmegtartó képessége. Ennek köszönhetően kevésbé kell számolni a gazzal, valamint a növények kevesebb vízzel is igazán szépek lesznek. Továbbá a kerti tavak szigeteléséhez is tökéletesen felhasználhatók a geotextíliák. Ez esetben a fólia alá kell helyezni a geotextíliát. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, illetve megtekinteni a kínálatot, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba!