A propánkandallóhoz való megfelelő tartály kiválasztása

Gyakori kérdés, hogy a propánkandallóhoz mégis mekkora tartályt érdemes választani. Ez alapvetően a felhasználástól függ és attól, hogy hányszor fogja feltölteni egy év alatt. A felhasználás az egyéni igények és a környezet figyelembe vételével határozható meg.

A propánkandallóhoz való tartályról a linkre kattintva tudhat meg többet! A tartály méretének kiválasztásához több szempontot is figyelembe kell venni, például, hogy milyen gyakran használja a kandallót. Minél gyakrabban használja a kandallót, annál nagyobb tartályra lesz szükség. Az is lényeges szempont, hogy a propántartályt kizárólag a kandallóhoz vagy más készülékekhez is kívánja-e használni. Egy száz gallonos tartály összességében egy készülék melegítésére alkalmas. Ha ennél több készüléket szeretne fűteni, akkor nagyobb tartályra lesz szükség. Egy ötszáz gallonos tartályt évente egyszer minimum fel kell tölteni, egy ezer gallonos tartályt évente jellemzően háromszor. Az ilyen nagy tartályokat több készülék fűtése és igazán hideg területeken érdemes beszerezni.

Érdemes számolni azzal, hogy ha nem elég nagy a tartály, akkor gyakrabban kell feltölteni, ezt érdemes figyelembe venni a tartály kiválasztása során. Egy tartályt egy évben egy-négy alkalommal lehet tölteni, bár ezt a számot nagy mértékben befolyásolja, hogy a tartályt hányszor és mennyi időn keresztül használja. Érdemes tisztában lenni azzal is, hogy a propántartályt csak nyolcvan százalékig lehet feltölteni, mivel a gőznek is helyet kell hagyni. Ez azért lényeges, mert a gőz által enyhíthető a tartályban keletkező nyomás. A propánkandalló ára magasabb, mint az elektromos készülékeké, azonban élettartama hosszabb, valamint minimális karbantartásra van szükség.