Villogó széles választéka

A villogó közismertebb nevén index lámpa, minden gépjármű alap felszereltségéhez tartozik. Amely nélkül tulajdonképpen nem is vehetünk részt a forgalomban.

Villogó tulajdonképpen a gépjármű irányjelzésére szolgál. Amennyiben nem működik megfelelően az index lámpánk, akkor balesetveszély a forgalomban való részvétel, és még ezen felül egy jó kis bírságra is számíthatunk. Ebből következik, hogy így autót csakis a legközelebbi szervizig vezethetjük. Ilyen esetekben engedélyezett, hogy az ablakot lehúzva kézjelzéssel jelezzük, hogy melyik irányba szeretnénk haladni. Amennyiben ez a lámpa meghibásodik vagy kiég, akkor minél előbb el kell végeznünk a cserét. Ám ez a folyamat koránt sem olyan egyszerű, mint ahogy azt elképzeljük. Ugyanis ez a művelet igényel némi kis szakértelmet. Az autó index lámpájának cseréje nem egy jelentős összeg. Amennyiben az autó index villogóján észleljük a hibát, akkor az minden esetben magához a villogóhoz vezethető vissza. A meghibásodás elég, hogy egy helyen lépjen fel és máris az összes index lámpa helytelenül működik. Melyhez elegendő csak egy kis szakadás a kábeleken.

Illetve még az is előfordulhat, hogy az irányjelző vezérlésével adódik a probléma. Melynek a legfőbb oka általában, hogy valamilyen elektromos alkatrész vizet kaphat. Hogy kiderítsük, hogy pontosan honnan is áramlik a hiba, ahhoz komoly szakemberre lesz szükségünk. Viszont szerencsénkre a mai modern autóknál mindehhez elegendő egy komputer, melyre rákapcsolva azonnal kimutathatja a meghibásodás helyét. Tehát sikeresen kicseréltük a index lámpa égőjét és továbbra sem működik megfelelően, akkor nincs más teendőnk, mint felkeresni egy szervizet. Ám egy ilyen javítás esetén, nem feltétlen kell szakszervizbe vinnünk az autót.