Végbélbetegségek és azok kezelése

A végbél megbetegedéseiről sokféle história kering, de csak kevesen tudják valójában, hogy milyen okok is állnak ezeknek a betegségeknek a hátterében, és hogy mire lehet a betegségeket visszavezetni. Nagyon sokan pedig azt sem tudják, hogy hogyan is lehet ezeket a betegségeket kezelni, vagy megelőzni.

A makacs végbélbetegségek fajtái közül a leggyakoribb az aranyér vagy aranyeresség. Gyakoriság szempontjából ezután következik a végbél begyulladása, vagy berepedése, ezek előfordulhatnak egymagukban, de jelentkezhetnek az aranyérrel együtt is. A végbélben továbbá kialakulhatnak jó, valamint rosszindulatú polipok is, de amitől a legjobb félnek az emberek, az a rák. Utóbbi esetben ez műtéti beavatkozásra, vagy hasi bélkivezetésre van szükség. Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a véres székletre, a tünetekre, és egyéb székletproblémákra, és javasolt proktológushoz fordulni, hogy minél előbb ki tudja deríteni mekkora a baj, és hogy növekedjen a gyógyulási esély, hiszen minél előbb felismernek egy betegséget, annál nagyobb az esély a felépülésre.

Persze nem kell rögtön megijedni és proktológushoz fordulni minden apró vércseppel vagy gyulladással, hiszen ezek minden ember életében megjelennek. Ha viszont gyakoriak a tünetek, és kényelmetlenül érzi magát, inkább forduljon proktológushoz, aki megvizsgálja, és megfelelő kezelést javasol. Semmiképpen se próbálkozzon házi praktikákkal, mert a félrekezelés is komoly károkat okozhat. További információkért és időpontkérésért látogassa fel weboldalunkat, a belvarosiorvosicentrum.hu-t, ahol orvosainkról is találhat egy kisebb leírást. Amennyiben kérdései lennének a vizsgálatokkal, betegségekkel kapcsolatban, keresse fel ügyfélszolgálatunkat az info@boc.hu e-mail címen, vagy tárcsázza a +36 30 870-7427 telefonszámot.

Vélemény, hozzászólás?