Terhességi kalkulátor megmutatja egyszerűen!

Változhat-e az esedékességi dátum? Igen, az esedékesség megváltozhat. Bár határozottan nem ok az aggodalomra, orvosa a terhesség előrehaladtával számos okból megváltoztathatja az esedékességi dátumot.

megmutatja”>Terhességi kalkulátor megmutatja az esedékességi dátumot, vagyis azt, hogy pontosan mikorra várhatja gyermekét. Előfordulhat, hogy szabálytalan menstruációi vannak, és a korai ultrahang nem segített, vagy éppen az első ultrahangja a második trimeszterben volt. Ennek oka lehet az is, hogy az alapmagassága rendellenes, vagy az alfa-fetoprotein (AFP), a baba által termelt fehérje szintje kívül esik a szokásos tartományon. Ha bármilyen kérdése vagy problémája van, beszéljen orvosával. Milyen hamar végezhetünk terhességi tesztet? A kimaradt menstruációs ciklus a terhesség egyik legkorábbi jele. Ezért általában azt javasoljuk, hogy várandóssági teszt elvégzése előtt várjon, amíg elmarad a menstruációja. Ha nem tud ilyen sokáig várni, és tudja az utolsó menstruáció napját, kiszámíthatjuk a lehetséges fogantatást és az esedékességét. Az esedékesség megtalálásához írja be az utolsó menstruáció első napjának dátumát, és válassza a „mutassa be az esedékességét” lehetőséget. A terhesség általában 37 héttől 42 hétig tart az utolsó menstruáció első napjától számítva.

A kalkulátor használatához ismernie kell az utolsó menstruáció első napját. Ha nem tudja, vagy bizonytalan, beszéljen szülésznővel vagy háziorvossal. A terhességi ellátás részeként a szülésznő felajánl egy 12 hetes vizsgálatot, amely pontosabb dátumot adhat a baba születésére. Vett egy terhességi tesztet, és ez pozitívnak tűnik? Most arra lehet kíváncsi, hogy pontosan mikor érkezik meg a baba. Itt jönnek be az esedékesség-kalkulátorok. Amennyiben még többet tudna meg nézzen be a foglaljorvost.hu weboldalra.