Szivattyú minden mennyiségben elérhető az interneten!

A centrifugális szivattyúk a folyadékok átvitelének legnépszerűbb és leggyakrabban használt szivattyútípusai. Egyszerű szavakkal ez egy szivattyú, amely forgó járókerékkel mozgatja a vizet vagy más folyadékot centrifugális erő alkalmazásával.

Szivattyú a citidepo.hu weboldalon rendelhető méghozzá igen kedvezményes áron, tehát nézzen be hozzánk és mindent megtalál ami a szivattyúkkal kapcsolatos.  A centrifugál szivattyúk hasznosak, mivel általában nagy mennyiségű folyadékot képesek kezelni, nagyon nagy áramlási sebességet biztosítanak (ami az adott csőrendszer teljes dinamikus fejének (TDH) változásától függően változhat), és képesek az áramlási sebességük beállítására. A centrifugál szivattyúkat általában úgy tervezték hogy alkalmasak viszonylag alacsony viszkozitású folyadékokhoz, mint a víz vagy a könnyű olaj. A 68-70 ° F-on lévő olajok további lóerőt igényelnek a centrifugális szivattyúk működéséhez.

A szivattyúk a folyadékok egyik helyről a másikra történő szállítására használhatóak számos iparágban, beleértve a mezőgazdaságot, az önkormányzati (víz- és szennyvíztelepeket), az ipari, az energiatermelő erőműveket, a kőolajat, a bányászatot, a vegyipart, a gyógyszert és sok más területet. Az energia átalakításáért felelős két fő rész a járókerék és a ház. A járókerék a szivattyú forgó része, a burkolat pedig a járókeréket körülvevő légmentesen záródó járata. Egy centrifugális szivattyúban a folyadék belép a burkolatba, a járókerék lapátjaira esik a járókerék szeménél, és érintőlegesen és sugárirányban kifelé forgatja, amíg el nem hagyja a járókereket a burkolat diffúzor részébe. A járókeréken áthaladva a folyadék sebességet és nyomást is növel. Általában a centrifugál szivattyú alkalmas alacsony viszkozitású folyadékokhoz, mivel a szivattyúzás nagy folyadéknyírást eredményez. További részleteket a citidepo.hu weboldalon talál.