Szennyvíz tartály – egyszerű megoldás a csatornarendszer nélküli településekre

Vannak helyek, jellemzően vidéken, esetleg kemping szállásokon, ahol a csatornarendszer kiépítésének hiánya miatt nehezen megoldott a szennyvíz elvezetése. Ilyen területeken kerül általában alkalmazásra a szennyvíz tartály.

A szennyvíz tartály biztonságos, zárt rendszert alkot, mely a földbe süllyesztve kerül tárolásra, összekötve az ingatlannal, ahonnan a szennyvíz elvezetése szükséges. A sunikft.hu webáruházban beszerezhető különböző szennyvíz tartályok kiváló minőségű és teherbírású műanyagból készülnek, melyek képesek a vegyszereknek is ellenállni. Használatuk, üzembe helyezésük rendkívül egyszerű. Azonban a telepítés előtt érdemes tájékozódni a helyi önkormányzat által meghatározott rendeletekről és szabályokról a szennyvíz tartály telepítését illetően.

A szennyvíz tartály telítődés esetén szivattyúzást igényel. Ezt szakemberrel kell elvégeztetni, aki a kiürített szennyvizet egy szennyvíztisztító üzembe szállítja. Nagyon fontos, hogy a szennyvíz tartály telepítése és használata során a biztonság az elsődleges szempont. Éppen ezért nem ajánlott az egyedüli karbantartás, a tartályba való bemászás, szerkezeti változtatások elvégzése, továbbá fokozottan kell ügyelni arra is, hogy a tartály fedele ne legyen nyitva! A sunikft.hu oldalon különböző méretű szennyvíz tartályok között válogathatnak a vásárlók. A megfelelő méret kiválasztásában segít, ha az érdeklődők figyelembe veszik az 1 főre jutó ajánlott napi vízfogyasztás mértékét. A kiválasztott szennyvíz tartály termékleírásában megtalálható, milyen tartozékok járnak a termék mellé. Bizonyos méretek postázását nem vállalja a cég, ezekről szintén a weboldalon lehet tájékozódni. Kérdés esetén vegyék fel a kapcsolatot a weboldalon megadott telefonszámon, az ügyintézők készséggel állnak rendelkezésre!