Pop-art, a különleges stílus

A pop-art stílus egyértelműen az a stílus, amit már messziről megismer az ember. Úgy is mondhatjuk, hogy a pop-art afféle amerikai álom a művészetben. Nem csoda, hogy ez a stílus Amerikából indult hódító útjára a 60-as években, azonban Angliában született meg tíz évvel korábban.

Pop-art egy igazán különleges stílus, ugyanis nem csak egy szűk réteghez szól, hanem gyakorlatilag mindenki számára van mondanivalója. A pop-art, ahogy sejthető egy rövidítés, még pedig a popular art vagyis népszerű művészet rövidítése. Nem is csoda, hiszen a pop-art megjelenését követően hamar komoly népszerűségre tett szert. A pop-art nem emelkedett téziseket, magasröptű dolgokat vesz alapul, hanem hétköznapi tárgyakat, reklámokat, plakátokat, hirdetéseket és képregényeket és azok változatosságát. A pop-art képeken valódi személyek és tárgyak láthatók, azonban nem mindennapi, izgalmas ábrázolás formájában. Sokan kedvelik ezt a stílust, hiszen izgalmas ábrázolás móddal rendelkezik és könnyen érthető. Talán nem meglepő, hogy a pop-art művészet célja leginkább a lázadás. Lázadás az unalmas elcsépelt valóság, a közhelyek és a társadalom elidegenedettsége ellen.

Pop-art képek

Egy valami biztos, a pop-artra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy unalmas lenne. Egész egyszerűen vonzza a szemet és mindenkinek van róla véleménye. A pop-art képek igazán könnyen felismerhetők, ráadásul, rendkívül népszerűek, így ritka, ha valaki még egyáltalán nem találkozott ilyen képpel. A pop-art koronázatlan királyaként Andy Warhol nevezhető meg, aki a pop-art egyik legkiemelkedőbb alakja, akinek alkotásai semmihez sem hasonlíthatók! Talán mondanunk sem kell, hogy a pop-art képek bármelyik otthont fel tudják dobni és vidámmá tenni.