Így védje meg otthonát az árvíztől!

Az árvíz bizony komoly dolog, amely számos háztartásban okoz gondokat évről évre. Nemcsak életeket veszélyeztet, de károkat is okozhat, így fontos odafigyelni a lehető leghatékonyabb megelőzésre.

Az árvíz megelőzés lépéseiért kattintson ide és informálódjon behatóan arról, hogy hogyan tudja megvédeni otthonát az árvíztől. A vízkárosodás komoly problémákat okozhat otthonában, amely nem csak anyagilag, de egészségügyileg is megviselheti. A vízkárosodás velejárója a penészedés és a salétrom is, amely kihat az emberi szervezetre. Ahhoz, hogy ezt megelőzze előkészületeket kell elvégeznie otthonában az árvíz idején, illetve ezt megelőzőleg, hogy biztonságban tudhassa értéktárgyait és családját is. Az árvíz elleni intézkedések gyakran igen egyszerűek és nem igényelnek komolyabb erőfeszítéseket, de ha igazán meg szeretnénk óvni otthonunkat, akkor alaposnak kell lennünk. Az elektronikus és értékes tárgyait mindig tartsa a padlótól legalább 1,5 méterre, ezzel is csökkentve az árvíz által okozott károk esélyét. Az esetleges szivárgási pontok javítása kiemelkedően fontos, hogy az épületet biztonságban tudhassa és érdemes átvizsgálni alaposan ilyen szempontból is.

Amiről még nem ejtettünk szót az a lefolyó csövek, csatornák rendszeres ellenőrzése árvizek előtt, különösen az árvízveszélyes területeken. A szakember segíthet abban, hogy ne legyen problémája a csatornával egy árvíz idején, ami komoly károktól is megóvhatja. Forduljon a dugulaselharitas-mesterek.hu szakember brigádjához, akik mindenben segítenek, ha közeleg az árvíz időszak. A weboldalon megtalálható elérhetőségeken keresztül írjon vagy hívja ügyfélszolgálatunkat, akik készséggel állnak rendelkezésére, akár sürgős esetekben is a nap 24 órájában.