Osztálykirándulás a természet és a kultúra ötvözésével

A tanárok számára minden évben komoly fejtörést talál az osztálykirándulás helyének megtalálása. Nem könnyű harminc diákot lefoglalni és olyan program mellett dönteni, mely mindenki számára izgalmas, élvezetes, valamint a diákok tanulhatnak is belőle.

Osztálykirándulás szervezése esetén a legtöbb pedagógus komoly dilemma előtt áll, hiszen nem egyszerű egy csapat gyerek számára megfelelő programot szervezni. A kulturális programok toronymagasan vezetnek, ha osztálykirándulásról van szó, de a természetben való kirándulás is kedvelt opció. Ha nem szeretnénk egyik vagy másik opció mellett sem dönteni, akkor a Kisvárdán található Eco park a tökéletes választás, mely a Göncölszekér csillagképében elhelyezkedő falvakat foglal magába. A parkban a gyerekeknek lehetősége van felfedezni az ősi kultúrák titkait egy természetközeli helyen. Megismerhetik az afrikai törzsek sivatagos tájait és életmódját, az amerikai indiánok hosszú múltra visszatekintő történetét, bölcsességét és a természethez való pozitív hozzáállásukat.

Az indiánok története rendszerint elvarázsolja a gyerekeket, hát még az indiai kultúra varázslatos, vibrálóan színes világa. A hindu vallás rendkívül gazdag örökséggel és színes hagyományokkal rendelkezik. Ha már az idegen kultúrákról szót ejtünk, akkor a hun törzsek története sem maradhat ki a sorból. A gyerekek megismerhetik a huntörzsek harcászati módszereit, illetve legendás életüket. Az Eco parkban töltött minden perc felér egy utazással térben és időben egyaránt. A kultúra mellett mindent áthat a természet. A tanösvényen járva testközelbe kerülhetnek a gyerekek a természettel, bele értve a színpompás virágokat, a fák hűs árnyékát, miközben a madarak kellemes csiripelése kíséri a csapatot útja során.