A nyári időszak elengedhetetlen kelléke a légy riasztó

Amint megérkezik a kellemes idő, az ablakokra és ajtókra szerelhető szúnyoghálók alapfelszereléseivé válnak a házaknak. Igen ám, de még ezekkel sem lehet teljes mértékben légymentessé tenni a házat, hisz egy-egy ajtónyitás alkalmával egy szempillantás alatt beröppennek a bosszantó zümmögők.

Ezért érdemes beruházni valamilyen légy riasztó készüléket is. Persze, létezik a jó öreg manuális működtetésű légycsapó is, mely akár meg is felelhetne a célnak, ha nem kellene lesben állva percekig várakozni, hogy a légy megfelelő, leüthető pozícióba helyezkedjen. A sunikft.hu webáruház többféle légy riasztó eszközt forgalmaz, melyek garantáltan könnyebbé teszik a mindennapokat, s természetesen a legyek mellett a többi kis rovart is távol tartja, likvidálja.

Az oldalról megrendelhető légy riasztók között található ultrahangos és UV fényes verzió is, ezeket többnyire hálózatról kell üzemeltetni. Az, hogy mekkora területet képesek lefedni, megtalálható a termékek leírásában. Ez a specifikáció is segíthet a döntésben. Ezek a típusú légy riasztók a rovarok fény iránti vonzalmát kihasználva képesek magukhoz csalni, s gyors ütemben likvidálni a nem kívánt betolakodókat. Mindenképp figyelembe kell venni, hogy e tulajdonsága miatt sötétben sokkal hatékonyabban működnek ezek a légy riasztók, mint fényben. Természetesen bizonyos idő elteltével érdemes kitakarítani a rovarcsapdát, hisz csak tisztán képes az elvárásoknak megfelelően működni. A légy riasztók takarítása nem bonyolult, ecsettel könnyedén elvégezhető a feladat. Ezeknek a vegyszer és méreganyag mentes légy riasztóknak a használata beltéren vagy fedett kültéren javasolt. Válasszák ki a legszimpatikusabb modellt, s rendeljék házhoz a raktárkészletről, hogy ne kelljen többé a légycsapóval kergetőzni!