Ne legyen fegyvertelen a migrén ellen!

Azok, akik rendszeresen küzdenek kínzó migrénnel, pontosan tudják, hogy mennyire pokollá tudja tenni a napot a fej egyik vagy mindkét oldalán tapasztalható panasz, mely némely szagok, ételek vagy fények hatására még intenzívebbé válhat.

Migrén ellen nincs célzott gyógymód, mely azonnal megszüntetné a kínzó fejfájást, illetve a gyakran vele járó kellemetlen tüneteket, mint például a látászavar, émelygés, hangulatváltozások, koncentrációs nehézségek, ingerlékenység vagy fáradtság. A statisztikák alapján háromszor nagyobb az előfordulási arány a nők körében. A kialakulás okait a mai napig kutatják a szakértők, az viszont biztos, hogy néhány tényező nagy mértékben hozzájárul a panaszok kialakulásához. Ilyenek például a szélsőséges időjárási jelenségek némely italok és italok, erős ingerek, bizonyos gyógyszerek a hormonok ingadozása, valamint a stressz. Ezenkívül a kutatások arra is rámutattak, hogy a genetika is nagy szerepet játszik a migrén kialakulásában.

Sajnos a migrénre nem létezik olyan gyógymód, mellyel meg lehetne szüntetni, viszont a tüneteket hatékonyan lehet kezelni. Emellett a megelőzésre is érdemes nagy hangsúlyt fektetni.  Ha tudja, hogy bizonyos ételek vagy italok, szagok, fények előidézhetik a panaszokat, akkor ezeket mindenképp ki kell iktatni a mindennapokból. A stresszt nem lehet teljesen megszüntetni, azonban érdemes törekedni ennek minimalizálására. Az egészséges étkezés és a rendszeres sport szintén sokat segíthetnek. Ha már kialakult a migrén, akkor a sötét, csendes szobában való relaxáció lehet hatásos, valamint a természetes összetevőket tartalmazó Dolixir. Utóbbi egy teljes mértékben természetes készítmény, mely nélkülöz minden káros anyagot, mint a szintetikus illatanyagok, tartósítószer vagy alkohol.