Nagyban befolyásolja a használhatóságot a kónusz alapanyaga

Ahhoz, hogy egy-egy építőipari kivitelezés biztosan megfeleljen az előzetes követelményeknek, nagyon sok, olykor jelentéktelennek tűnő szempontra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk. Különösképp igaz ez, nagyobb volumenű projektek vonatkozásában.

Gondoljunk csak például a kónusz telepítésére. Amikor mélyépítésű ingatlanok megvalósításáról van szó, vagy nagyobb családi házak alapjainak megalkotásáról, a legtöbbször elmaradhatatlan a vasbeton alkalmazása. Ez a módszer kellő statikai biztonságot nyújt, ami a strapabíróság és időtállóság tekintetében kulcsfontosságú. Ugyanakkor maga a folyamat számtalan buktatóval bír, a kónusz használatától függetlenül is. A leggyakoribb hibát a rudazatok nem megfelelő pozicionálása okozza, ezt távtartók közbeiktatásával lehet a legkönnyebben orvosolni. Legalább ilyen kardinális azonban az is, milyen elosztásban érkezik az erő a zsaluzatra a feszítőkből, hiszen ha ez nem kellőképp egyenletes, akkor az a későbbiekben a beton repedéséhez vezethet. Ugyancsak nagy figyelmet kell fordítani a nedvesség kérdésére is.

Kónusz közbeiktatásával meggátolhatjuk, hogy a víz elérje az acélt, így elkerülhető a későbbi korrodálódás. A kiegészítő tehát több szempontból is kiemelkedően hasznos, ám a siker érdekében körültekintően kell eljárnunk mind a beszerzést, mind pedig a telepítést illetően. Elsőként mindig a szükséges méretek meghatározását kell megejtenünk, ennek során a hosszúság mellett szenteljünk nagy hangsúlyt az anyagvastagságra is. Ugyancsak kardinális, milyen matériából készült kónusz mellett tesszük le a voksunkat. Jelenleg három fő típust különböztethetünk meg e szempont alapján. A legelterjedtebbnek a műanyag változat számít, hála könnyű hozzáférhetőségének és olcsó árának. Ugyancsak népszerű a gumiból készült kónusz is, főleg, ha speciális körülményekre keresünk megoldást. Az acél módozat alkalmazása pedig a legmagasabb igénybevétel esetén optimális.