Mire figyeljünk, ha kutya érkezik a családba?

Régóta szeretne kutyát, és most végre úgy érzi, rátalált a megfelelőre? Ugyan a négylábú kiválasztása sem egyszerű feladat, de az igazi kihívások csak az után következnek, hogy a kis szőrmók megérkezett a családba. Nagyon fontos hogy a mindennapokban odafigyeljünk arra, milyen eledellel tápláljuk, mennyit mozog az állat, és természetesen nem elhanyagolható szempont az sem, töltünk-e elegendő időt kedvencünkkel, és megkapja tőlünk azt a szeretetet, amire szüksége van.

Kan kutyanevek széles választékban elérhetőek a világhálón, így ha már a kezdetekkor probléma lenne a névválasztással, érdemes átnézni a listát, hiszen könnyen lehet, hogy megtaláljuk a megfelelőt számára. A névválasztás egyébként sokszor igencsak problémás, legtöbben nem kedveljük a hagyományos, megszokott kutyaneveket. Amennyiben nem idegenkedik az angol nyelvterületen elterjedt keresztnevektől, akkor választhat azok közül is. Sokan kifejezetten arra esküsznek, hogy az állat egy-egy külső jegyére vonatkozóan érdemes választani nevet számára. Vannak, akik úgy vélik, érdemes megismerni a kedvenc tulajdonságait, és ezekkel összefüggésben nevet választani. Mindegy, milyen megoldás mellett tesszük le a voksot, a választáson túl számos egyéb feladat is vár majd ránk akkor, ha a család új négylábúval bővül.

Arra mindenképpen figyeljünk oda, hogy mindig a kutya korának és aktivitásának megfelelő eledelt válasszunk. A magas fehérjetartalommal rendelkező kutyatápok kifejezetten jó döntésnek bizonyulnak. Ügyeljünk a megfelelő fekhelyre. Nyáron mindenképpen gondoskodjunk az állat számára árnyéktól akkor, a kertben tölti napjait. Hasonlóképp fontos a téli időszakban is az odafigyelés, és komoly mínuszok esetén érdemes akár fedett helyre is vinni kedvencünket, nehogy megfázzon. Ha olyan szerencsés helyzetben van a négylábú, hogy a lakásba és beengedjük, akkor azért ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a kutyáknak nagy szükségük van a mozgásra. A rendszeres séták mellett elvihetjük néha kirándulni, de ügyeljünk arra, hogy az élősködők ellen a megfelelő védelemben részesüljön.