Minőségi szőlő tőközművelő a penda.hu-n!

A szőlő nemcsak étkezésre, gyümölcslé és borkészítésre kiváló, hanem gyönyörű dísznövény is. A szőlőt kora tavasszal kell ültetni, és általában késő nyáron és kora ősszel kell betakarítani, mindeközben pedig tőközművelőt kell használni. Ne feledje, hogy a szőlő tél végén történő metszése is fontos. Bővebben erről itt olvashat.

Szőlő tőközművelő várja a penda.hu weboldalon, ezért itt a helye nálunk ha ön is úgy gondolja, hogy itt az ideje kipróbálni ezeket a berendezéseket. A szőlő nem csak édes és sokoldalú gyümölcsöket hoz, hanem drámai elemet ad a kertnek vagy a tájnak. Erőteljesen termeszthetők, és megfelelő metszéssel néhány éven belül könnyedén hoznak gyümölcsöt, és akár 30 évig is elállnak, ha gyakran használja a tőközművelőt! A szőlőt kora tavasszal kell ültetni, miután az utolsó kemény fagy időpontja elmúlt. A szőlőt általában alvó, csupasz gyökerű növényként vásárolják. A legtöbb szőlőfajta öntermékeny. Válasszon egy teljes napsütéses helyet. Ha nincs teljes napsütéses helye, ügyeljen arra, hogy legalább a reggeli napsütés legyen meg, ráadásul egy kis délutáni árnyékolás sem árt. A talajnak mélynek, jól vízelvezetőnek és lazának kell lennie. Szüksége van a jó légáramlásra is.

A szőlőt fel kell kötni egy támasztékra, hogy felfelé növekedhessenek. Ez csökkenti a betegségek kockázatát is. Az ültetéskor a támasztéknak a helyén kell lennie, és ilyenkor is használni kell a tőközmúvelőt. Az egyik lehetőség egy erős rács vagy lugas. A lugasnak két, négy vagy hat oszlopa lehet, attól függően, hogy a házhoz vagy más szerkezethez van-e rögzítve. A tetejét 2-4 hüvelykes falécekkel lehet rögzíteni, amelyek összetartják a lugast. További információkért és a teljes leírásért mindenképpen keresse fel a penda.hu weboldalt, és itt megtalálhatja a készletet is.