Miért a legjobb gyerekszoba kiegészítő a gyerekszőnyeg?

A gyerekszoba a szülők és a gyerekek életében is nagyon fontos tér. A gyerekeknek a biztonságot és az otthont jelentő hely ez, a szülőknek pedig gyerekük boldogságának alapja.

A gyerekszoba leggondosabb berendezése azonban sok tényezőt felvet, mielőtt belevágnak a szülők. Ha mindent az aktuális életkorukra szabunk, nehéz feladatsorozatba ütközhetünk. Miért? Mert a gyerekek nőnek és érdeklődési körük, tevékenységeik változnak. Egy újszülött szobája inkább a szülőknek, az anyukának kell kedvezzen, legyen benne minden a keze alatt. Aztán ahogyan nőnek a gyermekek, már nem az anyuka, hanem a csemete igényeit kell szem előtt tartani. Nincs szükség már a pelenkázó szekrényre és jöhet a nagyobb ágy, az íróasztal, a nagyobb hellyel rendelkező szekrények, stb.

Ha viszont nem tervezzük pár évente a gyerekszoba teljes felforgatását, akkor jól meg kell fontolni, mi lenne a legpraktikusabb mindenki számára. Egy normálméretű ágy, ami a későbbiekben is megfelelő, olyan ruhásszekrény, ami iskolás korban is elég lesz és olyan színek, tapéták, gyerekszőnyeg, ami néhány év elteltével is „vállalható” a barátok, osztálytársak előtt.

A gyerekszőnyeg életkorhoz illő stílusának eltalálása azért nem könnyű, mert rengeteg anyag, szín és minta található a boltokban, melyek között nehéz lehet eligazodni.

Szőnyeg
Szőnyeg

A legjobb, ha olyan gyerekszőnyeg kerül majd haza, ami semleges lesz akkor is, ha még csak óvodás a gyerkőc és akkor is, ha iskolás lesz. Gondolok itt arra, hogy egy Barbie baba mintás, nagyon rózsaszín gyerekszőnyeg óvodás korban biztos nagyon menő, azonban iskolás korba lépve a szülők azonnal mehetnek és szerezhetnek be egy új gyerekszőnyeget.

Ha jól választunk, akkor viszont a gyerekszőnyeg a gyerekszoba legjobb kiegészítője lesz. Egyrészt kedves hangulatot teremt, másrészt a legjobb szigetelő tulajdonságot nyújtja, amin járva nem fáznak a kis talpak.

Minél nagyobb felületen terül el a gyerekszőnyeg a szobában, annál nagyobb kényelmet jelent a gyermekek számára.

A gyerekszőnyeg választásnál ne csak a színt, hanem az anyagot és a tapintást is figyeljük. Hiába egy gyönyörű színű gyerekszőnyeg, ha anyaga durva, vagy silány minőségű.

A legellenállóbb és legpuhább anyag a gyapjú, ami a foltoknak is ellenáll. Tudtad, hogy a gyapjú gyerekszőnyeg lángálló? A gyapjú szőnyeget nem kell félteni, hiszen mindent kiáll. Nagyon kedvelt a polipropilén gyerekszőnyeg is, ami olcsóbb és ebben a kategóriában is hatalmas a kínálat a gyerekszobába.

Fontos, hogy olyan kiegészítőket szerezzünk be a gyerekszobába is, ami otthonosságot, biztonságot és kedves hangulatot áraszt.